Nic nebude. Okamura prý pohřbil dohodu

11.02.2021 14:50

Opozice se snažila dohodnout s vládou na podmínkách prodloužení nouzového stavu, jak však píší Novinky.cz, nakonec se to nepovedlo. A to přesto, že dohoda už byla na světě. Nakonec rozhodl postoj SPD pod vedením lídra Tomio Okamury.

Nic nebude. Okamura prý pohřbil dohodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

O nouzovém stavu a jeho prodloužení se má jednat v Poslanecké sněmovně dnes odpoledne. Krátce před debatou se vyjednavačům podařilo dojít ke kompromisu.

Šéf ODS Petr Fiala totiž nakonec řekl, že je opozice ochotna zvednout ruku pro prodloužení nouzového stavu, ale pouze na týden či maximálně 14 dnů. Jeho podmínkou však bylo to, že postoj opozice bude jednotný. 

Proti prodlužování se však postavila SPD, čímž generální dohoda padla. Koalice se tak obává, že tentokrát její žádost nenajde podporu. Nouzový stav by tak skončil 14. února. Kabinet chce případná opatření nahradit, i když podle vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) kvůli tomu budou hrozit soudní pře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…