Noční můra ODS pokračuje. Průzkum ukázal, jací voliči straně zbyli

18.10.2013 16:30

Průzkum agentury Median ukazuje, že sociální demokracie krátce před předčasnými volbami oslabuje. Totéž platí také o ODS. Sociální demokracii by volilo 25 procent voličů, zatímco občanskou demokracii jen osm procent. Za pozornost stojí také složení případných voličů hnutí ANO.

Noční můra ODS pokračuje. Průzkum ukázal, jací voliči straně zbyli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Úmysl jít k volbám vyslovilo šedesát procent voličů. Následně by 25 procent z nich volilo ČSSD, 16 procent lidí hodlá volit KSČM, 13 procent chce dát hlas TOP 09 a stejné množství voličů uvažuje o volbě uskupení ANO miliardáře Andreje Babiše. Občanskou demokratickou stranu je připraveno volit osm procent voličů, KDU-ČSL šest procent a do sněmovny by vstoupila ještě SPOZ s přesně pěti procenty hlasů.

Před branami dolní parlamentní komory by zůstal Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury se čtyřmi procenty hlasů a Strana zelených se třemi procenty.

Agentura Median také analyzovala rozložení sympatizantů jednotlivých stran oproti roku 2010. Zatímco v případě ODS jsou stranu připraveni volit jen ti lidé, kteří jí dali hlas již v roce 2010, podpora ČSSD a KSČM oproti roku 2010 posílila. Bez zajímavosti není ani fakt, že o volbě ANO uvažují jak někdejší voliči ODS, tak bývalí voliči sociální demokracie. O volbě strany Andreje Babiše uvažují také někdejší příznivci Věcí veřejných, ale také někdejší voliči KSČM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

14:40 Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

Jako každý rok se v Kolíně i letos bude konat festival dechovky Kmochův Kolín. Na své si nicméně při…