Nová várka cenzury! Klára Samková zuří nad pokusem pražské kavárny o manipulaci

02.12.2016 15:27

Na údajně manipulativní a cenzurní postupy Lidových novin při tvorbě svých článků poukázala na svém facebookovém profilu advokátka Klára Samková.

Nová várka cenzury! Klára Samková zuří nad pokusem pražské kavárny o manipulaci
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Klára Samková

„Nastoupila nám nová várka cenzury. Jak vypadá? Velmi seriozně! Schovává se totiž za odbornost. Kdepak, soudruhu, nenene, vy nejste dostatečný odborník, abyste nám mohl tady o něčem vykládat! To jenom my určujeme, kdo je tady pravý odborník a kdo nám může být přínosem!“ Tento přístup má dva aspekty: Ten první způsobí, že se o věci nic nedozvíte, respektive, že se dozvíte pouze to, co se dozvědět máte, přičemž je žádoucí, abyste kritické myšlení odložili do koše. Kromě toho, že nepřipustíte jiný názor, však ještě navíc, coby bonus, zdenunciujete někoho, kdo by snad ten jiný pohled přinést mohl a ke kritickému postoji vás mohl přimět,“ píše Samková v úvodu svého příspěvku.

Poukazuje na to, že právě výše uvedeným manipulačně denunciačním článkem je článek, který vyšel včera, tedy 1. 12. 2016 v Lidových novinách s názvem „Stínová strana se rozrůstá“.

Tento článek referuje o poslanecko-senátorské platformě, která bojuje proti multikulturalismu a proti přijímání uprchlíků a o tom, že toto neformální uskupení hodlá pořádat přednášky po krajích za účelem „migrační osvěty“.

Dále autor vkládá do svého článku sugestivní mezititulek s názvem „ZDÁNÍ ODBORNOSTI“ a píše: „Zatímco Samková svůj výrok o nic neopírala, pravidelný lektor platformy, publicista Benjamin Kuras, vytváří alespoň zdání odbornosti.“

„Takže dohromady s mojí fotografií tvořící zhruba polovinu místa, které článek zabírá, je jasno: Platforma, včetně svého zakladatele Zdeňka Soukupa, je snaživá partička hlupáků, kteří se o cosi (neúspěšně a organizačně neschopně) snaží, tak navíc k sobě přibírají opravdové hlupáky, kteří ‚nemají nic podloženo‘ – a ti jim to kazí obzvlášť. Jmenovitě ta Samková. Kdo by se staral, že má dva doktoráty z právní teorie, kdo by se staral, že její vystoupení (ze kterého je dotyčná fotografie) uchopovalo problém islámu z hlediska obecních právních principů! Blb je na světě a čtenářstvo je nasměrováno, kým pohrdat. Vzhledem k tomu, že já sama jsem v lidovky.cz či Lidové noviny nedostala možnost se k čemukoliv vyjádřit už léta, máme zde opět pěknou ukázku vyváženosti média tvářícího se jako médium když ne intelektuálů, tak alespoň vzdělanější části národa,“ píše dále Samková.

Poukazuje na to, že zmíněný článek napsal Blahoslav Hruška. „Jistě, dlouholetý novinář všude možně. Zdalipak to je syn zemřelého prof. PhDr. Blahoslava Hrušky, Dr.Sc., sumerologa, asyrologa a religionisty? Toho, jehož nekrolog napsala Věra Tydlitátová, manželka Františka Kostlána, známého aktivisty Romea.cz a letitého propagátora vládních strategií vůči Romům? Jestli ano, pak ovšem celý ‚objektivní‘ článek dostává úplně jiný rozměr. Rozměr úplně nejčistší ‚pravdolásky‘ spojené s denunciací a zašlapáváním ideového odpůrce jakýmkoliv nefér postupem – nejlépe ovšem pod záminkou ‚sofistikovaného‘, takzvaně ‚vyváženého‘ článku,“ uvádí Samková. Závěrem vyzývá pražskou kavárnu: „Běžte se s těmi svými manipulativními pokusy o Majdan už fakt, ale fakt spláchnout na smetiště dějin...“

Celý text příspěvku Kláry Samkové na jejím facebookovém profilu:

Neumím prokázat, jestli to Lidovky dělají schválně nebo v tom je kouzlo nechtěného. Se znalostí ideologického boje, zuřícího po Evropě i Americe jsem však přesvědčena, že se nic neděje náhodou. Nastoupila nám nová várka cenzury. Jak vypadá? Velmi seriozně! Schovává se totiž za odbornost. Kdepak, soudruhu, nenene, vy nejste dostatečný odborník, abyste nám mohl tady o něčem vykládat! To jenom my určujeme, kdo je tady pravý odborník a kdo nám může být přínosem!" Tento přístup má dva aspekty: Ten první způsobí, že se o věci nic nedozvíte, respektive, že se dozvíte pouze to, co se dozvědět máte, přičemž je žádoucí, abyste kritické myšlení odložili do koše. Kromě toho, že nepřipustíte jiný názor, však ještě navíc, coby bonus, zdenunciujete někoho, kdo by snad ten jiný pohled přinést mohl a ke kritickému postoji vás mohl přimět.

Právě takovýmto manipulačně-denunciačním článkem je článek, který vyšel včera, tedy 1. 12. 2016 v Lidových novinách s názvem "Stínová strana se rozrůstá". Referuje o poslanecko-senátorské platformě, která bojuje proti multikulturalismu a proti přijímání uprchlíků a o tom, že toto neformální uskupení hodlá pořádat přednášky po krajích za účelem "migrační osvěty".

Dále autor vkládá do svého článku sugestivní mezititulek s názvem "ZDÁNÍ ODBORNOSTI" a píše: " Zatímco Samková svůj výrok o nic neopírala, pravidelný lektor platformy publicista Benjamin Kuras vytváří alespoň zdání odbornosti."

Takže dohromady s mojí fotografií, tvořící zhruba polovinu místa, které článek zabírá, je jasno: Platforma, včetně svého zakladatele Zdeněk Soukup je snaživá partička hlupáků, kteří se o cosi (neúspěšně a organizačně neschopně) snaží, tak navíc k sobě přibírají opravdové hlupáky, kteří "nemají nic podloženo" - a ti jim to kazí obzvlášť. Jmenovitě ta Samková. Kdo by se staral, že má dva doktoráty z právní teorie, kdo by se staral, že její vystoupení (ze kterého je dotyčná fotografie) uchopovalo problém islámu práv z hlediska obecních právních principů! Blb je na světě a čtenářstvo je nasměrováno, kým pohrdat. Vzhledem k tomu, že já sama jsem v lidovky.cz, či Lidové noviny nedostala možnost se k čemukoliv vyjádřit už léta, máme zde opět pěknou ukázku vyváženosti média, tvářícího se jako médium když ne intelektuálů, tak alespoň vzdělanější části národa.

Podívejme se, kdo tak snaživě cenzuruje (případně přímo lže), tedy, kdo je autor, pan Blahoslav Hruška. Jistě, dlouholetý novinář všude možně. Zdalipak to je syn zemřelého prof. PhDr. Blahoslava Hrušky, Dr.Sc., sumerooga, asyrologa a religionisty? Toho, jehož nekrolog napsala Věra Tydlitátová, manželka Františka Kostlána, známého aktivisty Romea.cz a letitého propagátora vládních strategií vůči Romům? Jestli ano, pak ovšem celý "objektivní" článek dostává úplně jiný rozměr. Rozměr úplně nejčistší "pravdolásky" spojené s denunciací a zašlapáváním ideového odpůrce jakýmkoliv nefér postupem - nejlépe ovšem pod záminkou "sofistikovaného" tak zvaně "vyváženého článku.

Takže jako obvykle, nezbývá říci než toto: Milá pražská kavárno! Běžte se s těmi svými manipulativními pokusy o majdan už fakt, ale fakt spláchnout na smetiště dějin...


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…