Nové sankce proti Rusku? V Americe prý uvažují o jejich uvalení

12.08.2016 20:43

Za útokem hackerů na servery Demokratické strany Spojených států amerických je Rusko. Tvrdí to alespoň deník The Wall Street Journal. Washington v to sice prý skutečně věří, ale důkazy nemá. Diskutuje však kvůli tomu již o nových sankcích. Píše o tom server PrvníZprávy.cz.

Nové sankce proti Rusku? V Americe prý uvažují o jejich uvalení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Na webu WikiLeaks se v minulých dnech objevilo 19 tisíc dopisů, z nichž vyplynulo například to, že během primárek stranický aparát ve skutečnosti pracoval pro Hillary Clintonovou proti Bernie Sandersovi. Ukázalo se to po vniknutí do sítí Demokratické strany. 

„Volební centrum Clintonové pak obvinilo z nabourání do serverů Rusko, které tak údajně chce pomoci Donaldu Trumpovi stát se prezidentem,“ podotýká následně server. A dodává, že řada pracovníků FBI a americké rozvědky si myslí, že útok na servery provedli hackeři napojení na Rusko.

Původní text ZDE.
 
Americké úřady však zatím neznají jména těch, kteří za hacknutím e-mailů demokratů stojí, a nemohou tak provést veřejné obvinění proti Moskvě a zavést sankce.
 
Moskva se proti obvinění Američanů brání, považuje jej za absurditu. „Hraničí to s absolutní hloupostí,“ uvedl mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov s tím, že Kreml se vždy vyhýbal jakýmkoliv krokům a slovům, jež by mohly být vykládány jako vměšování do volebního procesu USA.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…