Nové tramvaje neuměly přejít na letní čas. Okradly cestující o hodinu

25.03.2012 19:45

Nejnovější pražské tramvaje Škoda 15T ForCity nedokázaly přejít na letní čas. Když v nich cestující označili lístek, „okradly“ je o hodinu platnosti. Revizoři byli ale včas informováni, aby cestující nedostali neprávem pokuty.

Nové tramvaje neuměly přejít na letní čas. Okradly cestující o hodinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderní tramvaje musely nahradit starší vozy

"Problém je v průmyslovém počítači, který nepřevedl údaje na letní čas. Na cestující to ale nemá žádný dopad a nemá to vliv na jízdné. Revizoři byli centrálním dispečinkem informováni. Nemělo by dojít k tomu, aby někoho kvůli přechodu na letní čas pokutovali," uvedla pro iDnes.cz mluvčí DPP Monika Lojínová.

Nové tramvaje Škoda 15T ukazovaly pořád zimní čas, cestující, kteří si v nich označili lístek, tak o hodinu „okradly“. Podle Lojínové ale všichni revizoři včas o problému věděli a ani si žádný z cestujících na jejich postup nestěžoval.

"Děláme vše pro to, aby záležitost byla co nejdřív v pořádku," ujišťovala mluvčí. Dopoledne jezdilo po Praze šest poruchových tramvají, kolem čtvrté odpoledne už devět. Žádný z vozů Dopravní podnik nestáhl. V pondělí by už měly fungovat bez potíží.

Nejde ale o první problém s tramvajemi ForCity. Na začátku března se muselo odstavit 17 vozů, neboť jim správně nefungovaly brzdy. Firma Škoda Transportation tehdy hradila opravu všech brzdových destiček.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…