Nové trápení generála Pavla. Zase minulost, nečekaný boj

15.05.2022 20:30 | Ze sítí

Režisér Jan Hřebejk se na svém twitterovém profilu zastal generála Petra Pavla. Nechápe totiž, jak uvedl, slova Miroslava Kalouska či Michaela Kocába vůči tomuto prezidentskému kandidátovi. Vadí jim Pavlova komunistická minulosti. „To má asi stejnou logiku jako jednou lidovec, navždycky lidovec. I když změníš barvy, zůstane ti to napořád,“ poznamenala mimo jiné moderátorka Světlana Witowská.

Nové trápení generála Pavla. Zase minulost, nečekaný boj
Foto: Daniela Černá
Popisek: Generál Petr Pavel

„Úplně nerozumím docela brutálním nájezdům Miroslava Kalouska nebo Michaela Kocába vůči kandidatuře generála Petra Pavla,“ poznamenal na svém twitterovém profilu režisér Jan Hřebejk.

„Myslel jsem, že prověrky v NATO jsou dost přísné na to, abychom v roce 2022 označovali tohoto kandidáta za ‚důstojníka rozvědky‘. Ale možná máte nějaké informace navíc...“ dodal. 

„Nepřijde mi špatný kandidát, ale míra takového odmítání, (i ve srovnání s Babišem), u tak respektovaných osobností, mě opravdu zaskočila. A co na to třeba Petr Kolář?“ zeptal se Hřebejk někdejšího diplomata.

„Pane režisére, zrovna Vy byste to měl cítit. To není ani o prověrce, a ani o názorech. Je to o tom, že prezident je symbol. Prezidentská volba, která místo diskusí o budoucnosti bude řešit téma kdo byl větší komunista je opět velké neštěstí. I když si to možná zasloužíme,“ zareagoval následně na twitteru Radek Pokorný.

A právě na jeho slova zareagoval Petr Kolář. „Generál Pavel není komunista,“ napsal.

„To nikdo netvrdí. Ale jeho kandidatura téma minulosti zase udělá tématem hlavním. Když teda nechám stranou, že voják není ideální kandidát v žádném případě. Tato země potřebuje diskutovat budoucnost, a ne minulost,“ odvětil Pokorný.

„Omlouvám se, nechci na Hrad symbol, zase, chci tam solidního, i nenápadného slušného správce jeho povinností, symbolů máme plné učebnice, vesměs poražených, opakuji solidní, pracovitý, neuřvaný, skromný,“ zareagoval na twitteru také někdejší lidovecký poslanec Ivan Gabal.

„Každý prezident je něčeho symbol, byl to i Miloš Zeman. Jeho úspěch byl začátek tažení ab. Je to konečně i Putin,“ odvětil ještě Pokorný.

Do diskuse se pak zapojila i moderátorka Světlana Witowská, která reagovala na původní Hřebejkův tweet. „To má asi stejnou logiku jako jednou lidovec, navždycky lidovec. I když změníš barvy, zůstane ti to napořád,“ zmínila. 

Miroslav Kalousek minulý týden Petru Pavlovi mimo jiné sdělil, že si ho váží jako člověka, ale jako občan s komunistickou minulostí by na prezidenta kandidovat neměl.

Generál Pavel promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…