Novinář Etzler: V Číně to bouchne. Lidé chtějí spravedlnost

12.06.2021 21:49

Novinář Tomáš Etzler žil dlouhá léta v Číně. Nyní se o této zemi rozhovořil v Českém rozhlase s moderátorkou Barborou Tachecí. Lidé v Číně podle jeho slov demokracii nechtějí, neboť nevědí, co to je. Chtějí spravedlnost.

Novinář Etzler: V Číně to bouchne. Lidé chtějí spravedlnost
Foto: Repro Youtube
Popisek: Tomáš Etzler, novinář, bývalý zpravodaj v Číně

Etzler v současné době přivádí do kin dokument „Nebe“, právě o Číně, tedy o opuštěných čínských dětech. „Z čínské ambasády do kina určitě nepřijdou, ale nedivil bych se, kdyby poslali nějakého špeha. Ať už to bude Číňan, nebo ne, mají tady dost ochotných poskoků,“ míní a dodává, že určitě se na ten film podívají, neboť Čína si vše o sobě hlídá. 

Do Číny se Etzler podle svých slov už jen tak nepodívá. Pochybuje, že by dostal víza.

„A i kdybych je dostal, tak bych tam nejel. Prosadili tam nový bezpečnostní zákon, který funguje v Hongkongu, ale ono se moc neví, že funguje na všechny. A jen za kritiku komunistické strany, i když jste třeba Čech, Kanaďan či Argentinec, můžete být při cestě do Číny zatčen,“ poznamenal Etzler a sdělil, že někteří novináři již museli ze země utéct.

Podle Etzlera čínský režim po lidskoprávní stránce v poslední době výrazně přitvrdil a lidé se bojí. Smysluplná práce novináře je tak téměř nemožná, neboť lidé se bojí odpovídat. Demokracii však podle něj v Číně nechtějí, protože nevědí, co to je. „Zejména na čínském venkově. Oni chtějí spravedlnost. A to tam bouchne,“ zmínil Etzler.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…