Novináři mě skandalizují. Je před volbami, odmítá směnky Gross

20.10.2010 14:28

Podle tvrzení serveru Reflex.cz si Stanislav Gross v době svého premiérského angažmá půjčil desítky milionů korun a věřitelé ho nyní žalují pro nesplácení. Sám expolitik ale dluh popírá a brání se u soudu.

Novináři mě skandalizují. Je před volbami, odmítá směnky Gross

Na dotaz ParlamentníchListů.cz Stanislav Gross kategoricky odmítl, že by mezi ním a údajnými věřitelkami Garbrovou a Skřivanovou byl jakýkoli právní vztah.

„V mém případě je specifické to, ze se najde dostatek novinářů, kterým vůbec nezáleží na faktech," zpochybnil Gross zmíněný článek na Reflex.cz. Celý materiál o směnkách Stanislava Grosse by měl vyjít ve čtvrtečním Reflexu.

Umělý skandál a padělané dokumenty

"Hlavně když bude možné Grosse zase chvilku skandalizovat. A nejlépe těsně před volbami, aby to hodilo kousek špíny i na sociální demokracii," napsal bývalý premiér a předseda ČSSD PralamentnímListům.cz.

"Předmětné směnky a smlouvu o půjčce jsem nikdy nepodepsal, a pokud obsahují můj údajný podpis, jde o jeho falzum," prohlásil Gross k tvrzení, že byla na něj podána žaloba pro nesplácení dvaceti a půl milionu korun. Dodal, že očekává znalecké zkoumání oněch dokumentů. Rovněž připomněl, že trestní zákon poskytuje směnkám stejnou ochranu před paděláním, jako je tomu v případě peněz.

Závažný trestný čin

"
V případě jejich padělání jde tedy o závažnější delikt než jen o pokus o podvod," vysvětlil. Navíc žalující strana je povinna před začátkem sporu zaplatit soudní poplatek, který je v tomto konkrétním případě 820 000 korun.

„Pokud vím, tak žalobce tuto povinnost nesplnil (a soud mu ji neprominul), což svědčí o jeho
věrohodnosti," píše dále Gross.

Pachatelé si tipují oběti s dostatečným majetkem

Na závěr vyjádření bývalý sociálnědemokratický premiér a nynější advokát dodal, že podobné pokusy o podvodné obohacení nejsou v Česku ojedinělé a cílem se může stát každý, u koho pachatelé předpokládají, že by byl schopen falešnou pohledávku uspokojit.

Původní vyjádření Stanislava Grosse pro ParlamentníListy.cz

Čtěte také:

Gross: Současná situace v ČSSD mi trhá srdce

Moje miliony? Obyčejná závist, brání se nařčením Gross

Gross: Paroubek je demokrat až do morku kostí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Cibulka

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…