Novinářka Groene Odkolek, kterou honili s kamerou wollnerovci, kandiduje do Senátu. Chce hájit skutečnou demokracii

26.07.2020 16:26

Novinářka Lucie Groene Odkolek oznámila na svém webu Odkolek.com kandidaturu do Senátu, a to v obvodě číslo 24, za Prahu 9. „Je potřeba vrátit prázdným slovům jejich původní obsah. Hájit skutečnou demokracii a nezávislost," uvedla Groene, jež se snažila do horní komory Parlamentu dostat již před dvěma lety.

Novinářka Groene Odkolek, kterou honili s kamerou wollnerovci, kandiduje do Senátu. Chce hájit skutečnou demokracii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební zákon, ilustrační foto

„Pro dnešní dobu je typické, že právě ty politické strany a hnutí, které se prohlašují za nejvíce ‚demokratické‘ a ‚liberální‘, mají ve skutečnosti k demokratickému a liberálnímu smýšlení nejdále. Další se prezentují jako ‚zelení‘, ale charakterizuje je především podpora bruselské velkoevropské politiky a pokračující ilegální migrace,“ uvedla Groene, s tím, že je potřeba vrátit prázdným slovům jejich původní obsah. 

„Hájit skutečnou demokracii a nezávislost. Bojovat proti postupnému omezování svobody slova a suverenity naší země. Především musíme konečně skutečně bránit naší zemědělskou půdu, naše nerostné bohatství, a zajistit všem bez rozdílu přístup k pitné vodě. Ta se nikdy neměla stát majetkem zahraničních firem,“ podotkla Groene, kandidující jako nezávislá s podporou Demokratické strany zelených – za práva zvířat.

„Tato strana dlouhodobě bojuje proti nesmyslnému trápení zvířat. Požaduje zastavení neúměrně dlouhých transportů našich hospodářských zvířat mimo EU, především do Turecka; a zrušit výjimky umožňující rituální zabíjení zvířat bez omráčení. Je potřeba zakázat množírny a zpřísnit tresty za týrání zvířat a v mnohem větší míře podporovat všechny ty, kteří každý den bojují za záchranu týraných nebo opuštěných zvířat.

Demokratická strana zelených – za práva zvířat (DSZ) za toto bojuje a bude bojovat i nadále. 

DSZ je (stejně jako já) proti zavedení eura, požaduje uzákonění obecného referenda a zrušení televizních poplatků. Stejně jako potřebujeme v Senátu skutečné demokraty místo politických pozérů, musíme se začít vážně zabývat i skutečnou ochranou naší přírody,“ prohlásila Groene.

A následně zmínila i lokální témata, mezi něž patří rychlejší modernizace a odhlučnění železniční trati, zajištění větší bezpečnosti v městských parcích a především jasný a pro obyvatele Prahy 9 únosný koncept developerských projektů. 

„Praha 9 má ohromný potenciál. Modernizace je pozitivní vývoj, je ale potřeba zachovat unikátní genius loci, který především Vysočany charakterizuje a odlišuje od jiných částí Prahy,“ uzavřela, se slovy, že každý hlas je důležitý. 

Novinářka Lucie Groene Odkolek se v nedávné době snažila dostat do Rady ČT a v té souvislosti si na svém facebookovém profilu postěžovala na to, že je terčem dehonestační kampaně pořadu Reportéři ČT.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…