Noviny citují exministra od Peake a píší: Babiš Sobotkou opovrhuje

07.04.2014 9:41

Tahounem Nečasovy vlády nebyl premiér, ale ministr financí. Ve vyjádření pro dnešní Hospodářské noviny to uvedl bývalý ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (VV, později LIDEM Karolíny Peake). Jankovský se pro deník vyjadřoval k současné roztržce mezi premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) a ministrem financí Andrejem Babišem (ANO). Současné spory jsou prý vážnější než ty, které měl Nečas s Kalouskem.

Noviny citují exministra od Peake a píší: Babiš Sobotkou opovrhuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský

„Situaci z roku 2010 to opravdu připomíná, jen to je vážnější. Vzpomínám si, jak jsem tehdy na vládě zjistil, že jedna věc je si představovat, že tahounem vlády je předseda vlády. A druhá pak zjištění, že to tak být nemusí, že to může být ministr financí,“ popsal Jankovský listu poměry panující v Nečasově vládě.

List ve snaze přiblížit poměry v současné, Sobotkově vládě, rovněž uvedl, že Babiš se mezi svými blízkými „nijak netají tím, že sociálnědemokratickým premiérem v podstatě opovrhuje“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…