Nový předseda dá straně švih, věří Bělobrádek. A pak řekl vtip o Václavu Klausovi a Dominiku Ferim

28.03.2019 23:21

Sjezd lidovců se kvapem blíží a není tajemstvím, že dosavadní šéf Pavel Bělobrádek na něm oznámí svou rezignaci. Prozradil ale, že žádného z kandidátů veřejně nedoporučí, a je podle svých slov přesvědčen, že nový předseda dá stagnující straně švih. O funkci nového předsedy se ucházejí Marian Jurečka, Marek Výborný a Jan Bartošek, rozhovor pro MF Dnes zveřejnil server iDNES.cz.

Nový předseda dá straně švih, věří Bělobrádek. A pak řekl vtip o Václavu Klausovi a Dominiku Ferim
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

Stále ještě předseda KDU-ČSL odevzdává stranu ve stavu, jakou ji převzal, tedy na hranici nutné pro vstup do Sněmovny. Nesouhlasí ale s tím, že by to bylo málo. Strana je prý stabilizovaná. „Slavíme sto let – a kde jsou strany, které měly deset procent a víc,“ položil otázku Bělobrádek.

Rozhodně prý lidovci neklesají, ale bohužel ani nerostou. „Stagnujeme. Já si proto od nového předsedy slibuji, že ta strana dostane švih,“ odhalil svá očekávání od svého nástupce.

Nyní se o funkci nového předsedy ucházejí Marian Jurečka, Marek Výborný a Jan Bartošek. Lidovci historicky jako první pořádali debaty kandidátů na předsedu strany. A kdo byl nejlepší? Belobrádek nechtěl prozrazovat. „Nechci nijak ovlivnit rozhodování delegátů. Ať si to rozdají kluci mezi sebou. Není dobré dávat polibek smrti nebo hendikepovat vítěze či poraženého,“ řekl s tím, že by pak mohl být hendikepován jako jeho muž.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

V debatách se mu prý líbili všichni, ale před volbou raději nedoporučí žádného kandidáta. „Veřejně nic takového neudělám,“ zopakoval a podotkl, že dnes, aby politik zaujal, musí být něčím zajímavý. „Lidé se spíš chtějí bavit. Když bych to řekl s nadsázkou – pozor vtip – tak musíte vypadat jako Dominik Feri nebo Václav Klaus mladší, abyste zaujal,“ míní.

Anebo prý mluvit archaickým jazykem a nemělo by vám být rozumět. „Já to nechci nějak zesměšňovat, ale ke KDU-ČSL patří určitý styl a ta klidná síla dává smysl,“ řekl s přesvědčením, že jsou zde sto let a dalších sto let tu budou.

Prozradil, jaký by podle něj měl být úkol nového předsedy. „Cílem je, aby se strana dostala na jasnou pozici, kdy volič nebude mít obavy, že jeho hlas propadne,“ řekl Bělobrádek, který chce prý zůstat nadále poslancem. „Víc se soustředím na region. Jsem zastupitelem v kraji i v Náchodě,“ doplnil s tím, že přemýšlí o kandidatuře do Sněmovny i v příštím volebním období.

Původní zdroj ZDE.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…