Nový projekt Pavla Sehnala Aliance pro budoucnost chce do Sněmovny

23.03.2021 12:11

Na dnešní tiskové konferenci, které se zúčastnil Pavel Sehnal (APB), Pavel Šrámek (ADS) a Michaela Rojtová (SKP-ŘN), byla představena nová Aliance pro budoucnost. Ta sdružuje politiky bývalé Občanské demokratické aliance (ODA), Agrární demokratické strany (ADS), Strany konzervativní pravice – Řád národa (SKP-ŘN) a Demokratické strany zelených – ZA PRÁVA ZVÍŘAT (DSZ-ZA PRÁVA ZVÍŘAT). Cílem před blížícími se volbami je více než pět procent hlasů a osm míst v Poslanecké sněmovně.

Nový projekt Pavla Sehnala Aliance pro budoucnost chce do Sněmovny
Foto: APB
Popisek: Pavel Sehnal

„Letošní parlamentní volby budou ve znamení boje politických koalic a uskupení. Proto jsme se my, politici menších stran, rozhodli jít do voleb společně. Spojuje nás celá řada důvodů. Společně chceme pomoci vrátit prosperitu České republice, chceme stát na straně českých firem, živnostníků, soukromníků a podnikatelů, a to důraznou preferencí jejich potřeb. Chceme podpořit rozvoj agrárního sektoru tak, aby získal právoplatné místo v evropské ekonomice. Chceme vrátit České republice víru v to, že nikoli stát, ale jednotlivec a rodina jsou základem společnosti. V neposlední řadě chceme svojí angažovaností pomáhat zlepšení životního prostředí, přírody a zejména se zasadit o práva zvířat,“ vyjádřil se předseda bývalé ODA Pavel Sehnal, která se pro potřeby tohoto projektu na svém únorovém sněmu přejmenovala na Alianci pro budoucnost.
 

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části
 
Předseda Agrární demokratické strany Pavel Šrámek byl v letech 2013-2017 poslancem za hnutí ANO a po zkušenostech váhal, jestli se opět pokoušet dostat do Sněmovny. „Rozhodl jsem se říci ano hlavně proto, že tvrdím, že největším nebezpečím české demokracie je politicky pasivní většina, která tím, že se nezúčastňuje voleb, nechce být politicky angažovaná pod rčením, že politika je svinstvo, pak právě umožňuje vládu naprosté menšiny,“ uvedl Šrámek na tiskové konferenci.
 

Anketa

Je dobře, že mají být na covid testováni všichni zaměstnanci i OSVČ?

39%
61%
hlasovalo: 8163 lidí
Cílovou skupinou Aliance jsou aktivní pravicově smýšlející lidé, kteří vyžadují odpovědnou hospodářskou politiku a vyrovnaný rozpočet bez rozhazování. “Po letech podnikání všichni zúčastnění v projektu víme, jak drastický dopad na podnikání nás všech může mít zhoršený rating České republiky. Tomu musíme zabránit,” uvedl předseda SKP-ŘN Josef Zickler.
 
“Pětiprocentní hranice vstupu do poslanecké sněmovny je pro malé strany velmi diskriminující a my cítíme velkou odpovědnost a potřebu, aby hlasy našich dlouholetých voličů byly konečně vyslyšeny i na parlamentní půdě. Proto jsme se rozhodli spojit své síly na kandidátce Aliance pro budoucnost,” shodují se další dva představitelé Aliance Jiří Anderle za DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT a Pavel Šrámek z ADS.
 
Uskupení zároveň představí svůj plán postupné rekonstrukce státu a jejich parlamentní práce do roku 2030, tedy na dvě volební období. Prim by v tomto programu měla hrát hlavně udržitelnost národního hospodářství, inovace a politika orientovaná na střední třídu, podnikatele a živnostníky s menším vlivem státní správy. “Parlamentní strany si nevybíravě pohrávají s přízní svých voličů a populistické kroky poslední doby nás vedou k přesvědčení, že tvrdě pracující střední podnikatelé nemají v této zemi zastání. Proto jsme se rozhodli tuto alternativu nabídnout a stát se rozumnou sílou na pravé straně politického spektra,” uvedl místopředseda Aliance Zdeněk Somr, bývalý prezident Hospodářské komory ČR.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…