Nový průzkum popularity politiků. Pane premiére, raději ani nekoukejte, kde jste vy a kde je Babiš

28.04.2017 13:11

Neziskový ústav STEM přinesl nový průzkum popularity českých politiků. Zatímco vicepremiér Andrej Babiš (ANO) či opoziční politici Petr Fiala (ODS) a Tomio Okamura (SPD) mohou být spokojeni, premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) by se měl mít na pozoru.

Nový průzkum popularity politiků. Pane premiére, raději ani nekoukejte, kde jste vy a kde je Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš zůstává i přes mírný pokles pozitivních názorů za poslední půlrok stále s výrazným odstupem nejpopulárnější osobností české politické scény. Druhým v pořadí je ministr obrany Martin Stropnický (ANO). ... Hodnocení předsedy vlády se od posledního výzkumu poněkud zhoršilo a znamená pro něj pokles z předních míst žebříčku,“ píše STEM.

Babiše velmi příznivě hodnotilo 17 procent dotázaných z 1033 respondentů průzkumu starších osmnácti let. 39 procent dotázaných tvrdí, že se na Babiše dívají spíše pozitivně. 26 procent lidí hodnotí spíše negativně a 17 procent dotázaných vidí šéfa hnutí ANO v těch absolutně nejhorších barvách. Jedno procento dotázaných tvrdí, že Babiše nezná.

Celý průzkum naleznete ZDE.

Naproti tomu Bohuslavu Sobotkovi velmi důvěřuje 9 procent dotázaných v porovnání s Babišovými 17 procenty a 30 procent lidí Sobotku hodnotí spíše pozitivně. 35 procent lidí se dívá na Sobotku spíše negativně a tu nejhorší známku pro předsedu vlády má 23 procent respondentů; 3 procenta dotázaných tvrdí, že Sobotku neznají.

Tomio Okamura (SPD) se v žebříčku popularity pohybuje někde mezi těmito dvěma pány. Okamurovi velmi důvěřuje 11 procent lidí a mírně pozitivně na něj hledí 29 procent lidí. Takřka stejné množství respondentů, přesněji 28 procent, na Okamuru hledí spíše negativně. Absolutně negativní pohled na Okamuru má 29 procent dotázaných a tři procenta lidí Okamuru prý neznají. 

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …