Nový senátor: Nechápu, proč bychom měli přijímat Syřany. Radši pomozme našim krajanům na Ukrajině

19.01.2015 16:50

Senátor Ivo Valenta je sice pro určitou regulaci hazardu, ale současný návrh kritizuje. Mohlo by se prý stát, že úprava otevře velký prostor pro šedý průmysl a mafie. Na svůj profil na ParlamentníchListech.cz také napsal o svém názoru na přijímání uprchlíků. Pozastavil se nad tím, že vláda lehce odhlasovala přijetí 70 Syřanů, ale o volyňských Češích z Ukrajiny se stále jen dlouze debatuje.

Nový senátor: Nechápu, proč bychom měli přijímat Syřany. Radši pomozme našim krajanům na Ukrajině
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

Senátor Ivo Valenta je sice pro určitou regulaci hazardu, ale současný návrh kritizuje. Mohlo by se prý stát, že úprava otevře velký prostor pro šedý průmysl a mafie. Na svůj profil na ParlamentníchListech.cz také napsal o svém názoru na přijímání uprchlíků. Pozastavil se nad tím, že vláda lehce odhlasovala přijetí 70 Syřanů, ale o volyňských Češích z Ukrajiny se stále jen dlouze debatuje.

Podnikatel a nyní politik Ivo Valenta odpovídal na svém profilu na ParlamentníchListech.cz čtenáři, který chtěl znát jeho názor na islám. Valenta zdůraznil, že bychom se měli především starat o naše krajany na Ukrajině, protože jsou nám kulturně i nábožensky blízcí.

"Útok, ke kterému zde došlo, je naprosto šílený a odsouzeníhodný, a co je nejhorší, bytostně se dotýká i nás. To, co se dosud odehrávalo daleko od českých hranic, je totiž v podstatě za humny. Apeluji proto na evropské politiky, aby otevřeli oči a učinili razantní kroky k tomu, abychom společně dokázali ochránit křesťanskou Evropu před teroristy, náboženskými fanatiky a nebezpečnými radikály všeho druhu,“ napsal Valenta a vyjádřil soustrast všem pozůstalým.

Senátor se také domnívá, že naše vláda měří dvojím metrem. "Na jedné straně šmahem rozhodne o tom, že Česká republika přijme 70 syrských uprchlíků, na druhé straně se už dlouhé měsíce vede nekonečná diskuze o návratu volyňských Čechů zpět do českých zemí. Myslím si, že bychom měli raději pomáhat našim krajanům na Ukrajině nežli otevírat brány naší země lidem, jejichž kulturní hodnoty jsou tolik diametrálně odlišné od těch, na kterých stojí křesťanská Evropa.“

Celá otázka s odpovědí ZDE.

Musí se zachovávat možnost legálního provozování loterií

Ivo Valenta je úspěšný podnikatel a od roku 1991 majitel hazardní skupiny Synot. Nyní se chystá ve své nové roli senátora vystoupit proti zákonu o hazardu, který chystá Ministerstvo financí.

Vzhledem k oboru podnikání se další ze čtenářů ptá: "Mohu znát váš názor na regulaci hazardu? Asi víte, proč se ptám…“

"Regulace, kterou ministerstvo připravuje, je špatná. Pokud k ní dojde, otevře se velký prostor pro šedý průmysl a mafie,“ kritizuje opakovaně Valenta snahu státu zakázat například automaty v restauracích a barech a zvýšit zdanění firem provozujících hazard.

Na svůj profil Valenta napsal, že platí jeho dlouhodobý postoj, tedy, že oblast loterijního průmyslu by měla být regulována. "Nicméně tato regulace by měla být účelná, zodpovědná a především nediskriminační, v souladu s mezinárodním právem. V neposlední řadě musí zachovávat možnost legálního provozování loterií, což je (jak potvrzují zkušenosti ze zahraničí) jediný recept proti rozmachu černého hazardu,“ odpovídá čtenáři.

Zmiňuje také jím doporučovaný systém registrace hráčů, který podle něj zabrání ve hře osobám, jež patří k rizikovým skupinám. "Je také třeba si uvědomit, že loterijní průmysl ať už přímo či nepřímo u nás dává práci přibližně 60 000 lidem, což rozhodně není zanedbatelné číslo,“ upozornil na případný dopad nepromyšlené regulace.

Celá otázka s odpovědí ZDE.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…