O post šéfa ČT se uchází i rekordman v rozepínání podprsenek ústy

06.09.2011 13:47

Favorité i totální outsideři se najdou mezi dvaatřicítkou adeptů, z nichž Rada ČT vybere tuto středu pětici, která bude další dva týdny živit naději na vítězství ve výběrovém řízení na generálního ředitele České televize. Mezi těmi, jimž se dávají jen minimální šance, vyčnívá čtyřiadvacetiletý student ČVUT Tomáš Kouřim, jenž se chlubí rekordem v počtu podprsenek rozepnutých ústy během jedné minuty.

O post šéfa ČT se uchází i rekordman v rozepínání podprsenek ústy
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

Mezi nejvážnější soupeře bývalého ředitele TV Nova Petra Dvořáka na post šéfa veřejnoprávní televize by neměl patřit student matematického modelování na ČVUT Tomáš Kouřim. Při čtení předložené koncepce a motivace čtyřiadvacetiletého uchazeče o významný post se radní určitě nudit nebudou, protože obojí pojal v poněkud lehčím tónu.

Přesto odmítá, že by jeho přihláška byla pouhou recesí. „Z naší veřejnoprávní televize udělám médium, za které se nikdo nebude muset stydět," uvedl Tomáš Kouřim pro lidovky.cz. Vážnost jeho kandidatury však snižuje fakt, že jako jednu ze svých kvalifikačních dovednosti uvádí, že je českým rekordmanem v počtu podprsenek rozepnutých pomocí úst během jedné minuty.

Outsiderem byl před lety i pozdější šéf rozhlasu

A aby nenechal radní na pochybnostech, že tomu tak opravdu je, přiložil certifikát vystavený agenturou Dobrý den. Ten osvědčuje, že Tomáš Kouřim opravdu rozepnul za jednu minutu patnáct podprsenek. V koncepci rozvoje pak s nemalou dávkou ironie píše, že „není možné podporovat a později i vysílat pořad jenom proto, že ho někdo natočit chce nebo ho už natočil".

SLEDUJEME téma volba nového šéfa ČT

Obrovským překvapením by už bylo, pokud by ho radní vybrali do finálové pětice, z níž vzejde budoucí generální ředitel České televize. Ale podobně bez šancí byl v roce 1993 při konkursu na ředitele Českého rozhlasu Vlastimil Ježek. Traduje se, že tehdejší redaktor deníku Práce se přihlásil jen proto, aby o konkursu napsal reportáž. Vyhrál však a v čele rozhlasu stál celých šest let.

K věci:

Soukromé televize válcují ve zpravodajství veřejnoprávní ČT 

Rekordní sledovanost zpravodajství ČT. Když bude ředitelem exšéf Novy 

Ředitel ČT Janeček v ohrožení. Nahradit ho může exšéf Novy 

Foto: ceskatelevize.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…