O tom se nemluví: Klíčové svědkyni k Čapímu hnízdu se u výslechu udělalo zle

06.12.2018 9:11

Bývalá náměstkyně jihlavského primátora za ANO Jana Mayerová, která je obviněná v kauze Čapí hnízdo, byla vyslechnuta teprve včera v sídle pražské policie. Píše o tom server Novinky.cz. Při předchozím výslechu před několika měsíci se jí totiž udělalo nevolno a byl přerušen.

O tom se nemluví: Klíčové svědkyni k Čapímu hnízdu se u výslechu udělalo zle
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Čapí hnízdo

Mayerová byla místopředsedkyní představenstva společnosti Farma Čapí hnízdo. Právě ona připravovala a podávala v únoru 2008 žádost o padesátimilionovou dotaci. Společně s předsedou představenstva Josefem Nenadálem je hlavní obviněnou v celém případu. 

A právě kvůli těmto penězům policie stíhá premiéra Andreje Babiše, jeho ženu Moniku, švagra Martina Herodese i obě děti z premiérova prvního manželství. Jsou podezřelí z dotačního podvodu a poškození finančních zájmů Evropské unie. 

Původní text ZDE

Mayerová při odchodu z výslechu uvedla, že se cítí zodpovědná za všechny problémy, co nyní premiér a jeho rodina mají. „Já jsem podávala tu žádost, on o tom ani nevěděl,“ sdělila Mayerová s tím, že to na ni doléhá nejvíc. 

Podle svých slov policii vše podstatné řekla, zároveň odmítla nezákonné jednání a svou vinu. Mayerová v dané době pracovala sice pro Agrofert, tvrdí však, že dotace pro Čapí hnízdo neměla s holdingem nic společného. 

Hlavní vyšetřovatel případu je však jiného názoru a operuje například tím, že Mayerová využívala při e-mailové komunikaci adresu s doménou agrofert.cz. 

Mayerová je od loňského roku v omezené pracovní schopnosti, píší také Novinky.cz. Trpí prý psychickými i fyzickými problémy. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…