ODS čeká na velkou osobnost, myslí si europoslanec Tošenovský

29.06.2012 9:57

Premiér Petr Nečas (ODS) se ve vlastní straně nemůže opřít o spolupráci s místopředsedy, což značně oslabuje pozici ODS jako celku. Nejnovější dějství pak představuje odvolání exministra Jiřího Pospíšila, které premiér až moc vysvětloval. Myslí si to europoslanec Evžen Tošenovský, který aspiroval na pozici prezidentského kandidáta ODS, ale vnitrostranické primárky nakonec prohrál.

ODS čeká na velkou osobnost, myslí si europoslanec Tošenovský
Foto: Anna Vidiševská
Popisek: Europoslanec Evžen Tošenovský

Europoslanec Evžen Tošenovský nebude prezidentským kandidátem občanských demokratů. Přesto vnitrostranické primárky ODS považuje za přínosné, protože si osvěžil znalost toho, jak vypadá strana zevnitř. Svá zjištění popsal v rozhovoru pro dnešní Právo.

Místopředsedové by měli odejít

„Připadá mi, jako by ODS čekala na příchod nějaké velké osobnosti. To jsem si uvědomil ve chvíli, kdy se v rámci primárek objevovalo to neustálé vzpomínání na Václava Klause a srovnávání s ním,“ uvedl europoslanec.

Ohledně osobností měl ovšem Tošenovský více kritických poznámek. Kriticky se vyjádřil k mediálnímu ohlasu odvolání exministra Jiřího Pospíšila (ODS), tak i k pozici místopředsedů strany obecně. Premiér má podle jeho názoru plné právo rozhodnout se, s kým chce spolupracovat a s kým už mu spolupráce nevyhovuje.

„Když vidím, jak se za odvolaného ministra ODS staví sociální demokracie, soupeři z TOP 09, Zelení svolávají demonstrace, tak mi to připadá úplně postavené na hlavu. Premiér je ten, který má právo říct – ten člověk končí. Já to považuji za dostatečné," zdůrazňuje europoslanec.

Všem místopředsedům strany pak Tošenovský vyčítá, že premiéra více nepodporují. Každý se stará jen sám o sebe, což je jeden z faktorů poklesu preferencí ODS. Tošenovský je proto přesvědčen, že tito místopředsedové musí skončit. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…