ODS pro druhé kolo voleb na návrh Fialy podpořila Drahoše

14.01.2018 10:53

Občanští demokraté pro druhé kolo prezidentských voleb vyjádřili podporu Jiřímu Drahošovi, který je protikandidátem současného prezidenta Miloše Zemana. Šlo o návrh předsedy Petra Fialy, který kongres schválil, napsala ČTK.

ODS pro druhé kolo voleb na návrh Fialy podpořila Drahoše
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„ODS vidí ve výsledku prvního kola prezidentské volby šanci naplnit politický cíl, kterým je ukončení působení Miloše Zemana ve funkci prezidenta republiky. Voliči v prvním kole rozhodli o tom, že protikandidátem Miloše Zemana ve druhém kole bude Jiří Drahoš. Proto mu ODS vyjadřuje podporu,“ uvedl ve svém návrhu Fiala.

Dosavadního prezidenta Miloše Zemana volilo v prvním kole 38,56 procenta lidí, bývalému předsedovi Akademie věd Jiřímu Drahošovi, který se Zemanem postoupil do volebního finále, dalo hlas 26,6 procenta voličů.

Už v sobotu Fiala uvedl, že další mandát prezidenta Zemana není v nejlepším zájmu České republiky, a vyzval občany, aby přišli k prezidentským volbám. Podle Fialy si Zeman potřebuje odpočinout.

„Shodneme se na tom, že současný způsob výkonu funkce prezidenta naši společnost rozděluje,“ řekl v sobotu Fiala. Z úřadu, který podle předsedy ODS v demokratické tradici vždy představoval noblesu, Zeman udělal pokleslou reality show a ke konci mandátu místy i tragikomedii. Prezident navíc občas zpochybňuje některé klíčové strategické zájmy České republiky, řekl rovněž Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…