ODS svůj program dodržuje. V rámci možností, připouští Benda

22.10.2012 23:04

Podle poslance Marka Bendy ODS svůj předvolební program dodržuje, alespoň v těch možnostech, jaké má, když domlouvá koaliční kompromis. Své priority ale prý nezrazuje.

ODS svůj program dodržuje. V rámci možností, připouští Benda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Marek Benda

V ODS stále existuje skupina rebelujících poslanců, které odmítají daňový balíček. „Voliči nám nikdy neodpustí rozhádanost uvnitř strany,“ připustil v Událostech, komentářích na ČT Marek Benda. Rozpory uvnitř strany uvedl jako hlavní důvod debaklu v krajských a senátních volbách.

Podle Bendy by totiž voliči pouhé kompromisy v rámci vlády odpustili, rozhádanost ale ne. „ODS program dodržuje v možnostech, které jí dává koaliční kompromis,“ míní. Své základní priority prý nezrazuje.

„Jestli je něco prioritou našeho programu, jestli je něco modrým kořenem, tak jsou to Poděbradské artikuly,“ vysvětloval Benda. Na mysli měl dohodu, kde se ODS staví proti zadlužování budoucích generací. Daňové změny tomu prý zamezí.

Co se týče dohody s rebely, podle Bendy musí nutně dojít ke kompromisu – nejde soupeře „zašlapat do země“. TOP 09 očekává, že o DPH bude jasno do příštího týdne. Alespoň se tak vyslovil Petr Gazdík.

„Nevěřím, že jim skutečně jde o ty problémy, kterými se zaštiťují,“ řekl na adresu rebelů. „Jde jim o vyřízení účtů s premiérem,“ dodal. Podle něj totiž měli více než půl roku na to, aby se proti změnám DPH ozvali, což se ale prý nestalo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…