ODS vyzvala Babiše k odstoupení. Vysmívá se prý obětem komunismu

31.01.2014 20:43

Podle místopředsedy ODS Martina Kupky by měl Andrej Babiš odstoupit z funkce ministra financí. Opírá se o nové skutečnosti, které podle něj dosvědčují, že spolupracoval s StB. Pokud tak prý Babiš neučiní, měl by ho premiér odvolat.

ODS vyzvala Babiše k odstoupení. Vysmívá se prý obětem komunismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, ministr financí

„Je nemyslitelné, aby v demokratické vládě seděl někdo, kdo kvůli své minulosti nemůže získat lustrační osvědčení. Stejně tak alarmující je, že ve vládě sedí člověk, který vysoce pravděpodobně lže o své minulosti,“ uvedl Martin Kupka s odvoláním na dokumenty, které zveřejnil server Euro.cz.

Slova Andreje Babiše o tom, že jako pracovník zahraničního obchodu byl obětí komunistického režimu, jsou podle Kupky výsměchem všem skutečným obětem.  Vyzval proto Babiše k rezignaci.

Ten je však zatím v klidu. „Svědek nařčení ve čtvrtek u soudu vyvrátil, všechno je to hloupost. Lidi z ODS a TOP 09, jejichž jediným programem je antibabiš, mají zájem na tom, aby procesem živili občany až do eurovoleb,“ řekl deníku Právo.

Samotného Kupku odmítl komentovat. „K ODS, která zničila tuto zemi, se nebudu vyjadřovat,“ uvedl stroze Babiš.

Stejně tak ani premiér Bohuslav Sobotka nevidí důvod, proč by měl ministra financí odvolat. „To, co může být zajímavé, bude otázka rozhodnutí slovenského soudu, ale nemyslím si, že by to mělo ovlivnit fungování vlády,“ prohlásil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…