ODSáci sprostě urazili poslankyni, sdělil nám zdroj. A věc bude mít ještě dohru

03.09.2013 10:10

Při sestavování kandidátek pro předčasné volby do Poslanecké sněmovny to v ODS vře. Jak zjistily ParlamentníListy.cz, ke sporu došlo například na pátečním regionálním sněmu ODS Libereckého kraje, kde byla z kandidátky vyřazena dosavadní poslankyně Ivana Weberová. Došlo i na sprosté urážky vůči ní. Celá věc bude mít ještě dohru. Jablonecká organizace chce totiž výsledek zpochybnit.

ODSáci sprostě urazili poslankyni, sdělil nám zdroj. A věc bude mít ještě dohru
Foto: ivana-weberova.cz
Popisek: Poslankyně za ODS Ivana Weberová

V Libereckém kraji mají občanští demokraté čtyři oblastní sdružení: Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, Liberec a Semily. Na sněmu se proti Jablonci spojily Liberec Přemysla Sobotky a Semily. Jednalo se o bitvu o to, kdo se za jaké z těchto sdružení dostane na kandidátku pro předčasné volby do Poslanecké sněmovny.

U jejího jména kreslili obrázky s kosočtvercem

„Šlo o koordinovaný útok Liberce a Semil proti Jablonci. Štve je totiž, že jablonecká oblast je na rozdíl od nich úspěšná. Za kraj má ODS dva poslance a oba jsou z oblastní ODS Jablonec, tedy Vít Němeček a Ivana Weberová. Dále máme senátora a primátora Jablonce. To je žere, zatímco oni jsou neúspěšní,“ prozradil ParlamentnímListům.cz zdroj z jednání regionálního sněmu.

Směrem k Weberové pak na sněmu dle zdroje naší redakce padaly urážky. „Útočili na Víta Němečka, ten to ale ustál a bude čtyřka. Naprosto sprostí byli Liberečáci a Semiláci na Ivanu Weberovou. Na tu pokřikovali a na volební lístek u jejího jména kreslili obrázky s kosočtvercem, s odpuštěním píču. To je opravdu úroveň členů konzervativní strany. Je to hodná, inteligentní a hezká holka, maminka se dvěma dětmi a oni se k ní chovali jako čuňata. To je fakt na zvracení. Chlíváci. Fakt se za to stydím. Báli se, že by jí lidi zase dávali preferenční hlasy a ona se dostala do sněmovny, zatímco je by nikdo nevolil,“ řekl ParlamentnímListům.cz člen ODS v Libereckém kraji.

Jablonečtí žádají nápravu

Členové oblastní rady jablonecké ODS se ale rozhodli, že to tak nenechají. Jak informuje server Česká pozice, v pondělí v podvečer se usnesli na tom, že páteční výsledek zpochybní. Vedení regionu tak bude muset pravděpodobně vysvětlovat situaci členům stranického grémia a posléze výkonné radě. Podle vyjádření Weberové pro Českou pozici ale nehrozí, že by jablonečtí občanští demokraté podobně jako třeba členové ČSSD z Moravskoslezského či Olomouckého kraje zkoušeli věc dotáhnout třeba až k soudu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kup

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…