ODSačka vytáhla, kde plýtvají neziskovky. Natočila VIDEO

09.10.2017 13:55

Vladimíra Ludková je jednou z žen, které za ODS kandidují v Praze do Poslanecké sněmovny. Upozornila na sebe předvolebním videem, v němž rozcupovala koncept multikulturalismu a genderové vyváženosti. Její video by si za rámeček nedaly ani některé neziskové organizace.

ODSačka vytáhla, kde plýtvají neziskovky. Natočila VIDEO
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Srovnávací plakát ODS

Do Sněmovny by se po podzimních volbách ráda dostala i Vladimíra Ludková, která podle svých vlastních slov hodlá hájit normální život, v němž se kluci nemusejí stydět za to, že se chovají jako kluci a holky jako holky. Chce hájit svět, v němž je normální říkat, že se holčičky jednou stanou maminkami, a odmítá pohádky, v nichž vystupuje homosexuální princ.

„Multikulturalismus dnes vychyluje normální svět, a tak se volá po odstraňování soch vousatých zakladatelů univerzit , protože bílá do dnešního světa přece nepatří,“ poznamenává ironicky politička.

Tvrdí také, že vznikla chobotnice spřátelených neziskových organizací a institucí, které chtějí „žít svoje město“ jinak. Najdeme je prý v Praze, v Brně i jinde. Jejich spolupráce byla podle političky dobře vidět např. v kauze muslimské studentky, která odmítala nastoupit na střední zdravotnickou školu v Praze a obviňovala tamní ředitelku Ivanou Kohoutovou z diskriminace.

Na jedné straně tak před soudem stála tato paní ředitelka, a na straně proti ní po boku muslimské studentky stála třeba ombudsmanka Anna Šabatová nebo nezisková organizace META ops.

Ludková na videu však také ukazuje, že to jde i jinak. Když člověk chce, dokáže pomoct lidem, kteří to potřebují, i bez neziskových organizací. Politička se prý dozvěděla, že v jedné školce v Praze by rádi dětem pořídili piano. Tak se spojila s přáteli, uspořádali sbírku a piano už je ve školce a slouží dětem. Stát má podle jejího názoru lidem pomáhat, ale jen těm, kteří to potřebují – seniorům, dětem a nemocným.

Jako třešničku na dortu představila program rozvoje Prahy 8, který prý nechali za milion korun připravit aktivisté na radnici. Dozvíme se v něm, že radní plánují vymýtit chudobu ve všech jejích formách po celém světě nebo udržet čistotu moří v zájmu ochrany planety. Vedle toho chtějí aktivisté dosáhnout genderové rovnosti i rovnosti uvnitř jednotlivých států i mezi nimi.

„No vlastně už stačí jen zřídit funkci ministra zahraničí Prahy 8 a domluvit se, jestli měnou bude libeňský groš nebo bohnická marka,“ směje se politička s odkazem na psychiatrickou léčebnu v Bohnicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…