OSN chce od Ruska seznam humanitární pomoci dodané na Donbas

24.01.2015 9:00

Organizace spojených národů požádala Rusko, aby předložilo kompletní seznam humanitární pomoci, kterou od loňského srpna dodalo na východní Ukrajinu. Dnes o tom informovala agentura TASS. Moskva dosud vypravila do oblastí pod kontrolou proruských separatistů jedenáct konvojů, o nichž tvrdí, že jsou součástí humanitární pomoci. Kyjev naopak Rusko obviňuje, že dodávkami pomoci maskuje svou přímou podporu rebelům.

OSN chce od Ruska seznam humanitární pomoci dodané na Donbas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální tajemník OSN Pan Ki-mun

Na Rusko se s žádostí o poskytnutí seznamu obrátil Úřad pro koordinaci humanitárních záležitostí OSN. Tento orgán OSN žádá také informace o tom, jak byla pomoc distribuována.

Moskva dosud žádný přesný výčet nezveřejnila, prohlašuje ale, že na Donbas doručila 14.500 tun humanitárního nákladu. Poslední konvoj z Ruska, jehož součástí byly podle Kremlu vedle potravin i vánoční dárky pro děti, dorazil do neklidné Doněcké a Luhanské oblasti na východní Ukrajině před dvěma týdny.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …