Občané koupali Michala Haška. A ten se nedal...

09.12.2014 13:04

Sociální demokrat, takzvaný pučista a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek po nějaké době odpovídal čtenářům Parlamentníchlistů.cz. Jeho vztah k prezidentovi však někteří čtenáři vidí jako lezení do zadní části těla. Proč to dělá? „Jedna jeho část (národa) není ochotna akceptovat výsledek voleb, protože se považuje za lepší, za jakousi avantgardu, která má nárok na vládu,“ říká k prezidentské volbě a dodává, že nárok na vládu má jen vítěz voleb.

Občané koupali Michala Haška. A ten se nedal...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předávání darů na Krajském úřadě Jihomoravského kraje

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek byl nedávno v médiích označen za toho, kdo si chce dělat za veřejné finance předvolební kampaň. Kraj totiž vypsal zakázku na týdeník, který se má vysílat v soukromé TV a informovat o dění v kraji. Jedna ze čtenářek ParlamentníchListů.cz se ptá, proč raději nevyužívá internet.

„Žádná krajská TV nevzniká. Je to standardní novinářská kachna. Kraj soutěží svoji prezentaci ve vizuálních médiích. Standardní média nemají prostor informovat občany o praktických věcech, o novinkách v kraji atd. Soustředí se spíše na atraktivní témata, jako jsou skandály atd. Mladí lidé si na internetu najdou spoustu věcí, to máte pravdu, ale toto televizní vysílání je určeno především starším občanům, kteří takové možnosti z mnoha důvodů nemají. Jinak se podívejte na můj facebook. Docela funguje,“ nabádá Hašek tazatelku.

Celá otázka i s odpovědí ZDE:

Hašek se věnuje hlavně práci v kraji

Michal Hašek na svém profilu na PralamentníchListech.cz odpovídal po delším čase. Odmlčel se zhruba od srpna, čehož si všimla další čtenářka. Zajímá ji, proč se tak stáhl a proč podle ní od povolebního „puče“ zůstává v ústraní.

„Jak je vidět, tak odpovídám. Pracuji na jižní Moravě. Na kraji je dost práce. Politiku jsem nezavrhl, ale chci teď hlavně správně řídit kraj,“ vysvětlil Hašek.

Celá otázka i s odpovědí ZDE:

Celá otázka i s odpovědí ZDE:

Staly se chyby, ale lidé volili hlavně "proti"

Jenže lidé postřehli, že výsledky v komunálních volbách v moravské metropoli nebyly pro ČSSD zrovna nejlepší.  Někteří vnímají jako problém i kauzu Amazon. Kdyby se firma etablovala na jižní Moravě, přineslo by to řadu pracovních příležitostí. Podle Haška je po neúspěšných volbách třeba  zase nabrat nadšení a pustit se do práce.

„Myslím, že to byla obecná nálada ve společnosti, která chce zúčtovat se standardními politickými stranami a dát jim za vyučenou. Lidé ve velkých městech volili hlavně proti někomu, nikoli pro někoho. To je vždycky špatně. Bohužel je tu některými médii vyvolávána nálada, že strany patří do šrotu a budoucnost mají nové formy politiky. Je to nebezpečné. Už si to Evropa zažila několikrát. Samozřejmě, že se stala řada chyb i na naší straně a Amazon žádné vítězství nebyl,“ vysvětlil Hašek, jak nahlíží na výsledky podzimních voleb.

Celá otázka i s odpovědí ZDE:

Celá otázka i s odpovědí ZDE:

Hejtman Jihomoravského kraje také prozradil, proč se rozhodl podporovat seriál TV Prima Vinaři. „Když přišla nabídka TV Prima, tak jsem zvažoval, zda stát stranou či se zapojit. Bylo nám ale jasné, že propagovat v profilovém seriálu TV Prima Jihomoravský kraj a vinaře je velká příležitost. Na každý díl seriálu se dívá více jak milión diváků, kteří pak tvoří jako turisté příjmy pro region a jeho obyvatele. Zůstat mimo by byla promarněná příležitost,“ míní Hašek.

Celá otázka i s odpovědí ZDE:

 

 

 

 

 

 

 

11. 8. 2014 10:14:37 - žluťásek

výsledky referenda

Referendum ČSSD jste kritizoval od začátku. Co říkáte na to, jak dopadlo? A myslíte si, že to udělá stranu více demokratickou nebo se jen prohloubí současné vnitřní spory?

Odpověď

9. 12. 2014 9:56:04 - JUDr. Michal Hašek

V současnosti se často zaměňují svobodné diskuse za spory a naopak jednota bez názoru je vydávána za přednost. Je to škoda. Žijeme v demokracii a pluralita je jejím základem. V mnohosti je síla, nikoli slabost. Poměry, kdy se vše řídí názorem jednoho, mohou vypadat silně, ale jsou křehké, a navíc nedemokratické. Zeptat se na názor členů je důležité a stejně tak důležité je názor správně interpretovat.

http://www.parlamentnilisty.cz/profily/JUDr-Michal-Hasek-302/otazka/vysledky-referenda-34546

 

Sociální demokrat Michal Hašek je znám svým dobrým vztahem s prezidentem Milošem Zemanem. Někteří z čtenářů však myslí, že náklonnost k němu je až přílišná. „Proč tak lezete s prominutím prezidentovi do zadní části těla? Dle mě to nemáte zapotřebí,“ píše paní Simona.

„Je pravda, že dnes se více sluší házet po prezidentovi vajíčka či sprostě povykovat a barvit se na protest proti prezidentu Zemanovi do ruda. S tím nesouhlasím. Instituce prezidenta zosobňuje náš stát a její znehodnocování, je znehodnocováním státu samotného. Mám v náš stát víru, mám úctu v naše předchůdce, kteří ho budovali a umírali pro něj. A stejně tak mám úctu v úřad prezidenta. Je bohužel vidět, že náš národ zůstává rozdělen i po prezidentské volbě. Jedna jeho část není ochotna akceptovat výsledek, protože se považuje za lepší, za jakousi avantgardu, která má nárok na vládu. Nárok na vládu má jen vítěz voleb. To je mantra demokracie.  To je důvod proč mám zapotřebí mít úctu v úřad prezidenta republiky.

 

http://cms.parlamentnilisty.cz/default.aspx


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…