Obchvat Olbramovic by se měl otevřít o téměř půl roku dříve

25.11.2021 20:03 | Komerční článek

Ředitelství silnic a dálnic uzavřelo dodatek smlouvy týkající se zrychlení výstavby obchvatu Olbramovic. Stavba, kterou proveze společnost M-Silnice by tak měla být uvedena do provozu o téměř šest měsíců dříve proti původnímu termínu v polovině března 2023. Nyní se již počítá s termínem 30. 9. 2022.

Obchvat Olbramovic by se měl otevřít o téměř půl roku dříve
Foto: ŘSD
Popisek: Stavba obchvatu Olbramovic

Výstavba obchvatu obce Olbramovice byla oficiálně zahájena v polovině dubna letošního roku. Nová silniční přeložka povede východně od stávající obytné zástavby a bude dlouhá téměř tři a půl kilometru. 
 

Anketa

Je v pořádku, když politik zbohatne na dotovaných solárních elektrárnách či jiných dotovaných obnovitelných zdrojích energie?

hlasovalo: 28386 lidí
Olbramovice se tak po zhruba třiceti letech dočkají úlevy od enormního dopravního zatížení. Místní trápí zejména kamionová doprava, která projíždí středem obce a rozděluje ji tak na dvě části. Zejména v dopravních špičkách dochází v obci k nebezpečným situacím.
 
„Nachází se na ní dvě protihlukové stěny, jedna mimoúrovňová křižovatka. Napojuje se v současné době takovým technicky nevyhovujícím řešení v tom esíčku, prochází kolem Čapího hnízda východně od města Olbramovice zhruba ve vzdálenosti padesát až sto metrů od nejbližší zástavby a napojuje se v blízkosti křižovatky u Votic,“ uvedl při zahájení generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic ČR, Radek Mátl pro Praha TV. 
 
V listopadu byla na několika úsecích dokončena úprava zemního tělesa komunikace do úrovně zemní pláně a v závislosti na klimatických podmínkách probíhá pokládka konstrukčních vrstev. V celkové délce přibližně 1,2 kilometrů, což je více než 1/3 délky hlavní trasy, přišla na řadu nestmelená konstrukční vrstva ze štěrkodrti a následují také podkladní stmelená vrstva, podkladní vrstva asfaltového betonu a jako poslední se pokládá ložná vrstva. V ostatních částech hlavní trasy se pracuje na trativodním potrubí.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…