Obhajoba Babiše k auditu EK je přes čáru, píše slovenský list

05.06.2019 9:38

Obhajoba českého premiéra Andreje Babiše, který návrh auditní zprávy Evropské komise ohledně jeho údajného střetu zájmů v souvislosti s holdingem Agrofert označil za útok na Česko a za destabilizaci Česka, je „přes všechny čáry“. Napsal to dnes slovenský list Sme, který na titulní stránce také otiskl fotografii z úterní mohutné demonstrace na pražském Václavském náměstí, jejíž účastníci požadovali demisi Babiše a ministryně spravedlnosti Marie Benešové. Podle slovenského listu Pravda Babiš zažil v kauze jednu z největších zkoušek ohněm.

Obhajoba Babiše k auditu EK je přes čáru, píše slovenský list
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

„Přes všechny čáry a na míle vzdálená seriózní obhajobě jsou jeho (Babišova) slova, že auditní zpráva je útokem na Českou republiku, na české zájmy a za - nyní pozor - destabilizaci státu,“ uvedl Sme. Dodal, že čistě paranoidní výklad zprávy EK je tou opravdovou hrozbou pro stabilitu státu, protože důsledkem může být Babišův ostrý konflikt zájmů i s Bruselem.

Podle Sme ovládl Babiš část médií, stát bez okolků řídí jako firmu a jeho koncern (vložený v únoru 2017 do svěřenských fondů) inkasuje peníze z evropských fondů. „Zápas o interpretaci reality můžeme dnes v přímém přenosu sledovat v Česku,“ soudí list. Dodal, že Babiš používá „zbraně“ maďarského premiéra Viktora Orbána, kterého list označil za novodobého evropského autokrata.

Podle Pravdy zažil Babiš jednu z nejtěžších zkoušek ohněm od doby, co čelí podezření z dotačního podvodu. Deník to napsal v reakci na debatu Poslanecké sněmovny o návrhu zmíněné auditní zprávy EK a na demonstraci na Václavském náměstí. V článku pod titulkem „Zlost na Babiše je velká jako Václavák“ deník poznamenává, že výzvy k rezignaci ze strany opozičních politiků i demonstrantů Babišem nehnuly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…