Objevili jsme známé jméno na komunální kandidátce ODS. Takové, jaké byste možná nečekali

27.07.2018 11:44

VÍME PRVNÍ Manželka proslulého českého kuchaře Jiřího Babici Erika se chystá do politiky. V podzimních komunálních volbách bude kandidovat za Občanskou demokratickou stranu v Praze 10. ParlamentnímListům.cz to sdělil lídr kandidátky občanských demokratů na Praze 10 a bývalý lídr pražské ODS Filip Humplík.

Objevili jsme známé jméno na komunální kandidátce ODS. Takové, jaké byste možná nečekali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nové logo ODS

Podle Filipa Humplíka by Erika Babicová, manželka proslulého kuchaře známého z televize – Jiřího Babici, by měla být na kandidátce ODS v Praze 10  na některém ze „slušně volitelných míst“.

Bývalý předseda pražské ODS a podnikatel v marketingu Humplík kandidátku povede a netají se tím, že by chtěl být v Praze 10 starostou. „My, jako ODS, bychom chtěli mít starostu a vládnout,“ přiznal Humplík v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

„Na prvním místě kandidátky je moje maličkost, na druhém místě je architekt Martin Valovič a trojka je Lukáš Tyl, což je expert na informační technologie,“ sdělil Humplík serveru ParlamentníListy.cz.

JIRKA BABICA NA VIDEU  VAŘÍ. JEHO MANŽELKA NA PODZIM ZKUSÍ ŠTĚSTÍ V BARVÁCH ODS: 

„Máme tam i další lidi, deset doktorů, zhruba deset studentů a čtyři důchodce. Největší zastoupení mají živnostníci, manažeři, podnikatelé a podobně. Ale jsme otevřeni všem. Vůbec to není o tom, že by ODS byla stranou pro podnikatele,“ upřesnil. Kandidovat v Praze bude i bývalý primátor hlavního města a lékař Bohuslav Svoboda (ODS). Ten je podle Humplíka pro voliče ODS jedním z pomyslných „garantů“.

Podle Humplíka je v Praze 10 hodně politiků, kteří mění své politické strany. „Piráti jsou bývalá TOP09 a Zelení. SPD jsou bývalí sociální demokraté, ANO jsou bývalí sociální demokraté. Musím říct, že my jako ODS jsme jediní, kteří v Praze 10 držíme tu vlajku v tom, že se můžeme voličům dívat do očí,“ pochválil svou stranu Humplík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…