Obrovská Ištvanova blamáž, notoval si na ČT advokát s komentátorem Pečinkou

30.06.2014 23:15

Manželka bývalého premiéra Jana Nečasová je podle soudu vinna za zneužití Vojenského zpravodajství – dostala roční podmínku. U zpravodajce Jana Pohůnka však bylo zastaveno stíhání. Podle komentátora Bohumila Pečinky je celý případ blamáží.

Obrovská Ištvanova blamáž, notoval si na ČT advokát s komentátorem Pečinkou
Foto: Ondřej Höppner, protiproud.cz
Popisek: Mlčeti stříbro...?

Obě strany sporu mají na rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 1 logicky jiný názor. Podle vrchního státního zástupce Ivo Ištvana je výsledek v pořádku a nevidí v něm žádný problém – část sporu se navíc ještě stále prověřuje. „K soudu se dostala prozatím pouze část týkající se Vojenského zpravodajství,“ upozornil v Událostech, komentářích.

Advokát Ondreje Páleníka Tomáš Sokol to však vidí jinak. Jeho klient je výsledkem kázeňského trestu celkem potěšen, ale stále prý zvažuje, jestli nepodá proti tomuto rozhodnutí opravný prostředek. „Nechť si každý daňový poplatník zváží, jestli kvůli dvěma kázeňským trestům a jedné podmínce musely proběhnout tak rozsáhlé policejní manévry,“ vyzval poté právník, který prý nevěří, že vyšetřovatelé přinesou ještě nové, slibované důkazy.

Kritický názor na výsledek kauzy má ale i komentátor týdeníku Reflex Bohumil Pečinka. „Myslím, že to, čeho jsme svědky, je absolutní blamáž obžaloby,“ řekl v ČT. „Ptám se, jestli musela padnout vláda, aby jedna paní Nagyová dostala podmínku a dva lidi kázeňský trest,“ dodal.

Podle něj je celý konstrukce kauzy velmi na vodě a je zvláštní, že celá akce měla obrovské nasazení a je z toho tak „málo“. „Měla to být nejzávažnější větev celé té kauzy, a jestliže výsledkem nejzávažnější kauzy má být podmínka, tak je to jejich obrovská blamáž,“ zopakoval Pečinka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…