Obrovská masa lidí se přesune a přijdou sem. Vetchý vysvětlil pomoc pro Ukrajinu

30.01.2024 22:45 | Monitoring

Kvůli Ukrajině se dokonce dvakrát popral. Výhrůžky chodí jemu i jeho rodině. Hostem v rozhovoru na Aktuálně.cz byl herec Ondřej Vetchý, jenž je spoluzakladatelem sbírky Drony Nemesis, která se snaží vybrat 100 milionů korun na zaslání dronů na Ukrajinu. Své chování herec chápe jako službu vlasti.

Obrovská masa lidí se přesune a přijdou sem. Vetchý vysvětlil pomoc pro Ukrajinu
Foto: reprofoto: Interview ČT24
Popisek: Ondřej Vetchý.

„Dron je sofistikovaná věc. Není primárně určena k tomu, aby zabíjela, ale může donést třeba i lékárničku na místo, kde je zapotřebí,“ vysvětlil herec Ondřej Vetchý v rozhovoru s novinářkou Světlanou Witowskou pozitiva dronů, a proč právě na drony jím založená sbírka Drony Nemesis vydělává.

Sbírka Drony Nemesis, kterou herec pomáhal zakládat, má za cíl vybrat 100 milionů korun, za které pošle na Ukrajinu celkem deset tisíc dronů. „Může to narušit hegemonii Ruska,“ dodal Vetchý. Aktuálně se na sbírku vybralo přes 47 milionů korun.

V České republice se v posledních měsících mezi lidmi projevuje tzv. únava z války. Podle Vetchého jsou lidé ve své neochotě pomáhat Ukrajině krátkozrací a zavírají oči s dojmem, že je to ochrání.

Anketa

Máme se připravovat na válku?

9%
89%
hlasovalo: 14406 lidí
„Krátkozrakost nepomáhat Ukrajině vypovídá o tom, že lidi nedohlédnou situaci, že když se těžiště konfliktu přesune jinam, tak v zemi zůstanou možná jenom ti nejlepší, kteří budou dál vést partyzánskou válku, zatímco obrovská masa lidí se posune dál a přijdou sem,“ varuje herec.

Kvůli svému snažení pomáhat Ukrajině je však Vetchý vystaven výhrůžkám. Zabývá se jimi i Policie ČR, ačkoliv Vetchý připustil, že je zprvu s policií řešit nechtěl. Názor změnil, když se adresátem výhrůžek stala jeho rodina. Proto výhrůžky nebere na lehkou váhu, je lepší být na vše připraven.

Výhrůžky jemu i jeho rodině si vysvětluje i tak, že lidé nechápou, že není za tyto názory a postoje nikým placen. „Je to prostě služba vlasti. A nic za to nečekám. Nic,“ řekl. A doplnil, že i proto podporuje současného prezidenta Petra Pavla, který se také snaží pouze sloužit vlasti.

Kvůli svým názorům na Ukrajinu se Vetchý dokonce i popral.

„Výhrůžky se musí brát vážně. Když je nebudeme brát vážně, tak se velmi dobře stane něco podobného, jako když nám vyhrožuje Rusko. Nebudeme na to vůbec připraveni,“ řekl Vetchý. „Zeptal jsem se vyšetřovatele, zda tím prospěju demokracii. Řekli mi, že to je přes čáru a demokracie potřebuje, abychom jí vymezili mantinely,“ popsal kontakt s policií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Lucie Kroutilová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Proč bychom se vlastně měli bát příchodu Ruska?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusebosstanaka , 31.01.2024 12:59:55
když pominu argumentační kaši zastánců režimu, kteří zároveň tvrdí, že Ukrajina musí vstoupit do NATO, aby přežila a zároveň tvrdí, že když Ukrajina padne, jsme na řadě my - i když v tom NATU jsme, tak vlastně nechápu, co tady ti stoupenci režimu, kromě režimu samotného, chtějí vlastně bránit. V čem bychom si pohoršili? Bude nám sem snad Rusko chtít posílat africké a arabské kolonisty na vyžírku a "kulturní obohacení"? Bude nám diktovat pravidla a zákony platné v této zemi? Bude nás zatahovat do svých válek a konfliktů? Bude zde prosazovat 80+ pohlaví a další satanistické vymoženosti? Ano? Pak si ovšem v ničem nepohoršíme, protože přesně toho všeho se nám už dostává pod bruselsko-americkým diktátem. Co tu tedy tajtrdlíci chtějí bránit?

|  17 |  0

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…