Od Karlových Varů chci miliardy, říká Fagan

30.10.2011 19:31

Bývalý americký právník Edward Fagan, který se domáhá peněz za karlovarské dluhopisy vydané v roce 1924, chce v pondělí před polednem předat svoje požadavky karlovarskému primátorovi Petru Kulhánkovi. Primátor ale o schůzce neví.

Od Karlových Varů chci miliardy, říká Fagan
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Edward Fagan, který je prý jedním z držitelů předválečných dluhopisů, už dříve uvedl, že za ně hodlá získat zhruba deset miliard korun. Zástupcům města, České národní banky (ČNB) a ministru financí prý dal čas na jednání do 31. října. Poté chce bojovat u soudu.

Související:
Advokátu Faganovi dochází trpělivost. Vary dostaly ultimátum

"Je to jeho právo, aby se snažil mi něco doručit, mám ale hodně nabitý program. Nebudu ho kvůli němu rušit ani měnit, to by nebylo správné. Nebudu se ale před ním ani nijak schovávat nebo se nechávat zapírat. Pokud budu mít čas, setkám se s ním," připustil primátor Kulhánek.

Setkání je podle primátora zbytečné. "Mohu ho přivítat v Karlových Varech a znovu mu zopakovat kontakt na ministerstvo financí," poznamenal. Záležitost se podle něj od roku 1946 města netýká a řešení případu je plně v kompetenci ministerstva financí.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…