Odbory KOVO budou zvažovat, zda uspořádají protesty proti reformám

14.03.2012 9:24

Vedení nejsilnějšího českého odborového svazu KOVO bude ve středu v Hradci Králové jednat o uspořádání protestních akcí proti vládním reformám. Protesty bude svaz zvažovat i kvůli vládou připravovanému zákonu o stávce, který údajně neodůvodněně odebírá právo na stávku velkým skupinám zaměstnanců. Napsala ČTK.

Odbory KOVO budou zvažovat, zda uspořádají protesty proti reformám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odborářský protest na Palackého náměstí v Praze

Svaz KOVO podle svého šéfa Josefa Středuly návrhy vlády na úspory odmítá. "Není možné dále přenášet neschopnost správy veřejných financí na občany a zhoršovat jejich životní úroveň," řekl Středula. V případě podpoření protestů očekává ze strany svazu KOVO masivní účast.

Případné protestní akce chce svaz KOVO uspořádat v rámci protestních akcí Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS). Vedení konfederace by o protestech mělo rozhodovat v pondělí 19. března. Svaz KOVO působí v téměř 1000 kovoprůmyslových podnicích a jeho členská základna čítá přes 100.000 aktivních členů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …