Odbory nejsou zpolitizované. To by mohl říct jen blbec. Zavadil zuří

11.04.2012 21:46

Kroky vlády vedoucí k úsporám peněz ze státního rozpočtu mají negativní dopad především na zaměstnance, uvedl Jaroslav Zavadil, šéf Českomoravské konfederace odborových svazů, pod jehož taktovkou se má 21. března konat protivládní protest gigantických rozměrů. Zavadil odmítá nařčení z úst některých kritiků, že by se odbory postupně politizovaly. „To by mohl říct jen blbec,“ nechal se slyšet Zavadil.

Odbory nejsou zpolitizované. To by mohl říct jen blbec. Zavadil zuří
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil v pořadu Interview 24

„Vždycky si kladu otázku, odkud vítr fouká a kdo to říká. My jsme zatím neudělali to, co by tomu mohlo nasvědčovat – nevytvořili jsme žádnou politickou stranu,“ uvedl Zavadil v rozhovoru pro server PrvníZprávy.cz. „Byť dnes sílí názory, vzhledem k tomu, že řada lidí je zmatená a říká, že proč do toho nejdeme, protože nejsme zkorumpovaní. Ale že by byly odbory zpolitizované, na to odpovídám už jen slovy – to může říkat jenom blbec,“ dodal.

Jsme analytický tým

Činnost odborů má prý základ v práci velmi dobrého analytického týmu. „Říkáme, že cesta je jiná a že je třeba, aby se jakákoliv vláda zbavila ideologických myšlenek a zbavila se všech korupčníků, kteří negativně ovlivňují jak chod vlády, tak celého politického spektra.  Vždyť je neuvěřitelné, co se tady za posledních několik let odehrává,“ podivuje se Zavadil.

Jaroslav Zavadil podotkl, že není jeho záměrem ovlivňovat to, kdo má být v poslanecké sněmovně, to ponechává v rukou voličů. „Jestliže tady vládne vláda, která nemá důvěru občanské společnosti a odborů, tak je naší povinností  říci: seberte se a běžte!“ dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…