Odbory zveřejní požadavky na vládu a doporučí, koho volit

16.09.2013 6:16

Odbory v pondělí zveřejní své požadavky, které mají na budoucí vládu. Podle nich by jejich splnění mělo vést k překonání ekonomické krize. Předáci zřejmě také doporučí, komu by členové Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) měli v předčasných volbách dát svůj hlas. Šéf odborů Jaroslav Zavadil se v Praze postavil do čela kandidátky sociálních demokratů.

Odbory zveřejní požadavky na vládu a doporučí, koho volit
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Prezident Miloš Zeman přijjal radu Českomoravské konfederace odborových svazů

ČMKOS je největší odborová centrála v zemi. Sdružuje tři desítky odborových svazů s několika stovkami tisíc členů. Její vedení už koncem srpna uvedlo, že odbory v seznamu úkolů kladou důraz na snižování nezaměstnanosti, posílení růstu ekonomiky a sociální dialog, tedy na komunikaci kabinetu s nimi a se zaměstnavateli. Předáci svazů tehdy také řekli, že Zavadilův odchod do politiky schvalují. Doufají, že bude ve sněmovně hájit zájmy odborů.

Předčasné volby do sněmovny se konají 25. a 26. října. Odborová konfederace už v minulosti hodnotila volební programy jednotlivých stran. Posuzovala, co by přinesly zaměstnancům. Vítězně z analýz vycházela levice. Přímá doporučení, koho by měli odboráři volit, ale centrála dřív nevydávala. Udělala to až loni před krajskými a senátními volbami. Řekla, aby lidé nevolili tehdejší koaliční strany a jejich kandidáty. V letošní prezidentské volbě odbory přímo podpořily Miloše Zemana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…