Odchází do Vietnamu bojovat za Česko: Vláda na to kašle, jsou to amatéři

14.05.2013 9:05

Dlouholetému předsedovu Česko-vietnamské společnosti Marcelu Winterovi došla trpělivost s českým státem a rozhodl se natrvalo přestěhovat do Vietnamu. Vadí mu fakt, že Česká republika přehlíží možnosti spolupráce s touto zemí.

Odchází do Vietnamu bojovat za Česko: Vláda na to kašle, jsou to amatéři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr průmylu a obchodu Martin Kuba

Marcel Winter se dlouhou dobu výrazně angažoval v česko-vietnamské vzájemnosti, ovšem má pocit, že český stát tyto možnosti opomíjí a spolupráci s Vietnamem nepěstuje. To jej přimělo k rozhodnutí odstěhovat se natrvalo do Hanoje. Tam chce suplovat roli ignorantského státu a otevírat možnosti spolupráce pro české obchodníky.

„Vietnam je prý zařazen mezi proexportní země, ale Ministerstvo průmyslu a obchodu a Hospodářská komora nedělají nic pro to, aby udělaly třeba jednu oficiální účast na největších veletrzích ve Vietnamu,“ rozčiluje se na webu Týden.cz.

Proto chce využít svých kontaktů, které ve Vietnamu má, a na vlastní pěst zde zprostředkovávat byznys pro české exportéry. Věří, že by v této věci mohl mít úspěch. „Když na to naše orgány kašlou a státní proexportní politika se dělá naprosto amatérsky, tak se o podporu českých firem pokusím já,“ prohlašuje.

Dlouho prý nabízel své služby a kontakty Ministerstvu průmyslu a obchodu, ale byl odmítnut. „Tady zbytečně krachují firmy a roste nezaměstnanost. Je třeba si uvědomit, že tady je nový devadesátimilionový trh,“ zdůrazňuje.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…