Ódéesák Drobil zaútočil na senátora Michálka: Kvůli tomuto udavači nevyčerpáme bruselské dotace

23.06.2014 18:21

Česká republika nestihne vyčerpat 20 miliard korun z evropských dotací, které by bylo možné použít na životní prostředí. V neděli v pořadu Partie o tom mluvil ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). Na facebookovém profilu to komentoval bývalý šéf resortu Pavel Drobil (ODS). Prý za to může senátor a kariérní udavač, který dříve šéfoval Státnímu fondu životního prostředí (SFŽP).

Ódéesák Drobil zaútočil na senátora Michálka: Kvůli tomuto udavači nevyčerpáme bruselské dotace
Foto: ods.cz
Popisek: Bývalý poslanec za ODS a místopředseda strany Pavel Drobil

Brabec v neděli prohlásil, že se podařilo konečnou částku, která se nevyčerpá, snížit. „Impotencí minulých vlád, neschopností peníze efektivně čerpat jsme dneska jasně v pozici, kdy výrazně, možná 20 miliard, a to děláme všechno, co můžeme, abychom ty peníze zachránili, nevyčerpáme," řekl v pořadu Partie.

Nesvádějte problém na minulé vlády. Viníkem je kariérní udavač Michálek

Na Facebooku na to reagoval bývalý ministr životního prostředí Drobil: „Doporučuji panu ministrovi nesvádět problém na předchozí vlády. Stačí zajít si do Senátu za jedním senátorem-kariérním udavačem (dříve šéfem SFŽP).“

Měl na mysli Libora Michálka, který v roce 2010 coby šéf SFŽP podal trestní oznámení kvůli podezření z trestného činu pletichy při zadání veřejné zakázky. Drobil ho kvůli tomu odvolal a rozvázal spolupráci se svým finančním poradcem Martinem Knetigem, který měl vyžadovat vyvádění peněz z fondu kvůli financování ODS. Později musel ze své funkce ministra odstoupit.

Michálek způsobil zastavení čerpání peněz na několik měsíců

„Tam najde viníka mnohaměsíčního bezdůvodného faktického zastavení čerpání prostředků z OPŽP, které zavinil svými vymyšlenými udáními, svou totální neschopností a bezpříkladným práskáním v Bruselu. Škody tohoto `odborníka` způsobené jeho působením ve státní správě jdou do miliard,“ upozornil Drobil na svém profilu.

Co přesně napsal Pavel Drobil:

Doporučuji panu ministrovi nesvádět problém na předchozí vlády. Stačí zajít si do Senátu za jedním senátorem-kariérním udavačem (dříve šéfem SFŽP). Tam najde viníka mnohaměsíčního bezdůvodného faktického zastavení čerpání prostředků z OPŽP, které zavinil svými vymyšlenými udáními, svou totální neschopností a bezpříkladným práskáním v Bruselu. Škody tohoto `odborníka` způsobené jeho působením ve státní správě jdou do miliard."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…