Odhad: Nečas se svým zrádcům v ODS nakonec pomstí

05.09.2012 7:22

Ve sněmovně se rozhořel boj o zvýšení DPH a také osud vlády. Poslušnost odmítli někteří poslanci ODS v čele s Petrem Tluchořem. Podle komentátora deníku MF Dnes Martina Komárka se jedná o pomstu, moc a také obchod. Nakonec nemusí dojít ani na církevní restituce.

Odhad: Nečas se svým zrádcům v ODS nakonec pomstí
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ve sněmovně se schyluje k hlasování o důvěře vládě

Nečas může dopadnout podobně jako Mirek Topolánek, kterého sestřelil Vlastimil Tlustý. Proti předsedovi ODS vystoupil Petr Tluchoř a také „političtí nedoukové ze zbytkových Věcí veřejných“. Nečas teď musí obchodovat.

Vzbouřenci dosáhnou zvýšení vlivu a získají pět minut slávy

Každý jednotlivec má svou váhu a může za svůj hlas požadovat leccos. Vzbouřenci dosáhnou zvýšení vlivu a také si vyslouží pět minut slávy v médiích. Ty ale rychle vyprchají, ať už vládu podpoří, nebo položí.

„Odstavené Kotě Kolibřík Jimbič Bém zase moudře promlouvá k národu, stejně jako Doktor, který opustil ODS z podobných důvodů jako Anton Špelec urážel císaře pána. Nedali mu medaili, tedy ministerské křeslo,“ píše Komárek v MF Dnes.

Nečas jejich slávychtivost ukojí. Pak na ně bude číhat a nakonec se jich zbaví

Tluchoř si chce obnovit moc v ODS. Od té ho odstavil právě Nečas. V případě pádu vlády nebo neúspěchu v krajských volbách by Tluchoř mohl usilovat o vedoucí pozice ve straně. Záminkou je DPH. Odpor k zvyšování této sazby Tluchoř sdílí i s prezidentem Václavem Klausem.

Nečas bude muset ukojit „slávychtivost“ vzbouřenců. Podle Komárka ví, jak se dohodnout, a jedná moudře. V komentáři zdůrazňuje, že Nečas dovede číhat. „Johna i Dobeše se také dokázal zbavit, stejně jako Lessyho, i když to nešlo hned,“ uvedl Komárek v MF Dnes.

Alternativou k Nečasovi je jen slabý Sobotka

Premiér Nečas už splnil podstatnou část své „mise“. Pokud by zde byla alternativa k jeho vládnutí, měl by dle Komárka skončit. „Alternativou je však jen slabý Sobotka v objetí s komunisty a s Rathovým vínem a zlaťáky za zády,“ uzavírá komentátor.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…