Odměna za zásluhy, ne podle doby služby. Vláda na poslední schůzi schvalovala

18.12.2013 18:20

Vláda v demisi na své poslední letošní schůzi odsouhlasila zachování platových tarifů zaměstnanců bezpečnostních sborů na stejné úrovni jako v letošním roce. Po dnešním jednání to novinářům řekl premiér v demisi Jiří Rusnok.

Odměna za zásluhy, ne podle doby služby. Vláda na poslední schůzi schvalovala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Rusnok ve sněmovně

Návrh státního rozpočtu pro příští rok počítá s navýšením výdajů na platy příslušníků bezpečnostních sborů o dvě procenta. Kvůli nízkému navýšení navrhlo Ministerstvo vnitra zachování současných platových tarifů. Jejich zvýšení by sice bylo možné, ale "předchozí restrikce dostala většinu sborů v oblasti služebních příjmů příslušníků do velmi napjaté situace", uvádí materiál ministerstva.

Pokud úpravu schválí Parlament, využijí bezpečnostní sbory nárůst objemu prostředků na služební příjmy k navýšení služebních příjmů v mimotarifní části, píše se v důvodové zprávě. Od navýšení platů v mimotarifních složkách si Ministerstvo vnitra slibuje lepší možnost odměňovat zaměstnance "podle zásluh“, ne pouze s přihlédnutím k délce služby.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

70 Kč za hodinu. Okradení pracovníka kvůli cizincům na nové úrovni

8:50 70 Kč za hodinu. Okradení pracovníka kvůli cizincům na nové úrovni

Platit někomu minimální mzdu 367 Kč za hodinu? To se drobným podnikatelům nechce. Ani v jinak bohaté…