Odměny v desítkách tisíc? O trestný čin nejde

15.02.2012 20:21

Policejní prezident Petr Lessy tím, že odměnil některé podřízené desítkami tisíc korun nad limity ministra Jana Kubiceho, nespáchal trestný čin. Uvedla to mluvčí Generální inspekce bezepečnostních sborů (GIBS) Radka Sandorová.

Odměny v desítkách tisíc? O trestný čin nejde
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

"Vyšetřováním nebylo zjištěno, že by byl spáchán trestný čin, proto jsme oznámení předali zpět ministru vnitra," řekla Sandorová.

Každý náměstek dostal čtvrt milionu

Případ předal inspektorům GIBS na začátku ledna právě ministr Kubice. Ten totiž loni v červenci dal Lessymu závazný pokyn, kterým nastavil strop ročních odměn na 250 tisíc korun pro každého náměstka a 200 tisíc pro krajské ředitele nebo šéfy celorepublikových útvarů.

Lessy však v lednu přiznal, že některým svým náměstkům dal až o 20 tisíc korun více, než mu Kubice povolil. Vysvětlil to tím, že musel individuálně posoudit zásluhy jednotlivých podřízených a proto je nemohl odměnit stejnou částkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…