Odmítám referendum. Levice lže, rozzlobil se Laudát z TOPky kvůli restitucím

21.03.2014 11:44

Poslanec František Laudát je s odkazem na Ústavní soud přesvědčen, že vyrovnání s církvemi je schváleno podle zákona. Proto odmítá jakékoli zpochybňování navrácení majetků, které historicky patřily církvím. Levicové strany v této věci prý občanům nehorázně lžou. Laudát takto odpovídá čtenáři ParlamentníchListů.cz.

Odmítám referendum. Levice lže, rozzlobil se Laudát z TOPky kvůli restitucím
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Poslanec za TOP 09 Laudát čtenáři ParlamentníchListů.cz odepsal na dotaz, kde bere jistotu, že církevní restituce byly schválené podle zákonů. „Možná měla předcházet debata v obcích, krajích, možná i referendum, což by bylo nenapadnutelné rozhodnutí,“ napsal čtenář.

Laudát má za to, že před schválením zákona o zmírnění některých majetkových křivd bylo Česko poslední zemí v Evropě, která neměla upravené vztahy mezi církvemi a státem. Poukazuje i na Ústavní soud a jeho rozhodnutí, kterým upozorňoval na potřebu vztah narovnat a majetkové křivdy napravit. „Pokud se týká diskuze s občany, kraji a obcemi - problém byl řešen přes 20 roků,“ napsal politik s tím, že kdo měl zájem, do diskuze se mohl zapojit.

„Odmítám referendum o majetku, který historicky patřil církvím. To by zítra někdo mohl požadovat referendum o zabavení majetku např. bohatým občanům. Problematika už musela být rozetnuta, neboť by stát musel začít platit i církve, které do naší historické kultury nepatří,“ napsal Laudát čtenáři.

„Musím konstatovat, že občanům v této věci levicové strany nehorázně lžou. Analýzy vypracované nezávislými vysokými školami ukazovaly, že zejména katolické církve by měly nárok na mnohem více,“ dodává poslanec s tím, že celá problematika je podle něj na delší diskuzi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…