Odmítáme heslo Islám u nás nechceme, shodli se europoslanci

23.09.2015 21:56

Právě probíhající jednání v Bruselu o uprchlické krizi okomentovali také europoslanci Pavel Svoboda (KDU-ČSL) a Stanislav Polčák (STAN). Pánové se shodli na tom, že nepatří mezi stoupence hesla Islám u nás nechceme.

Odmítáme heslo Islám u nás nechceme, shodli se europoslanci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Pavel Svoboda

„Já nejsem příznivcem hesla Islám v České republice nechceme. Myslím si, že nás neohrožují uprchlíci. Ohrožujeme se sami tím, že ustupujeme od našich hodnot,“ upozornil Svoboda s tím, že jednou z našich hodnot je i ochrana lidských práv. Ale pozor. Stejně tak musíme urychleně posílat zpět žadatele o azyl, kteří neuspějí. „To je třeba udělat okamžitě,“ zdůrazňoval Svoboda.

Na to prý na summitu upozorňuje i britský premiér David Cameron. Podle nejmocnějšího politika Velké Británie je to dokonce ta nejpalčivější otázka v dnešní krizi.

Polčák dal svému kolegovi jednoznačně za pravdu, zdůrazňoval, že si Svobodova postoje váží, a doplnil, že navštívil některé země, kterými dnes procházejí uprchlíci, a tamní zkušenosti s nimi jsou prý často pozitivní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…