Odpoledne se sejde Sněmovna, na přetřes přijde rozpočet i marihuana

04.12.2012 6:11

Poslanci projednají vydání Romana Pekárka (dříve ODS) k trestnímu stíhání. Budou také schvalovat návrh státního rozpočtu pro příští rok. Prosincová schůze Sněmovny začíná dnes odpoledne. Zákonodárci by na ní mohli dále rozhodnout o legalizaci marihuany pro léčebné účely a o rozšíření pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu .

Odpoledne se sejde Sněmovna, na přetřes přijde rozpočet i marihuana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čtvrteční sněmovna byla ve znamení interpelací. Účast byla jak na zápasu okresního přeboru.

Poslanci se na schůzi budou zabývat rovněž zákony, které jim vrátil prezident Václav Klaus a Senát. Jde například o zákon o podpoře kinematografie, podle kterého by fond rozdělovál na výrobu filmů až 300 milionů korun ročně.

Vydání Pekárka, kterého poslal soud nepravomocně na šest let do vězení pro korupci, podpořil mandátový a imunitní výbor. Očekává se, že Sněmovna je potvrdí a řízení bude moci pokračovat u odvolacího soudu.

U státního rozpočtu už poslanci hlavně hlasy vládní koalice schválili jeho příjmy, výdaje, deficit a jeho vypořádání. Závěrečné schvalování hospodářského plánu je podmíněno konečným rozhodnutím o daňovém balíčku, který poslancům patrně vrátí Senát. Jeho schůze začíná ve středu.

Návrh programu sněmovní schůze čítá zhruba 160 bodů. V úvodním kole by se poslanci mohli zabývat například takzvanou finanční ústavou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondrův „majstrštyk“ na hokeji. „Na vlajku se čárat nesmí.“ Naštval všechny

10:30 Vondrův „majstrštyk“ na hokeji. „Na vlajku se čárat nesmí.“ Naštval všechny

Zdá se, že Alexandr Vondra, lídr koalice SPOLU pro nadcházející Evropské volby, šlápl, obrazně řečen…