Odpůrci opatření prošli Prahou. Hřib jim to nepovolil, tak mu zašli říct své do oken

22.11.2021 21:38

Stovky lidí protestovaly v pondělí v Praze proti opatřením vůči covidu; akci zorganizovalo hnutí Otevřeme Česko – Chcípl PES. Původně mířili demonstranti i k budovám Parlamentu, ale nakonec zvolili jinou trasu. Policisté v souvislosti s akcí nezaznamenali narušení veřejného pořádku, informují Novinky.

Odpůrci opatření prošli Prahou. Hřib jim to nepovolil, tak mu zašli říct své do oken
Foto: Hans Štembera
Popisek: Chcípl pes pořádal další protestní akci. Pochod po stezce zrádců národa

Shromáždění v blízkosti budov Parlamentu ČR jsou zakázána ze zákona. Magistrát navíc nepřijal oznámení o akci kvůli opožděnému podání. Při pochodu kolem magistrátu demonstranti kritizovali za nepřijetí oznámení o akci primátora Zdeňka Hřiba (Piráti).

  • Původní zdroj ZDE

Naknec tedy účastníci protestu se sešli před Pražským hradem. Nesli transparenty s nápisy „Zrádci národa“, s fotografiemi premiéra Andreje Babiše (ANO), ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO), hlavní hygieničky Pavly Svrčinové či bývalého ministra zdravotnictví a epidemiologa Romana Prymuly (za ANO), vedle kterého umístili transparent s portrétem německého nacistického politika Adolfa Hitlera.

Protestující si s sebou přinesli transparenty, na nichž označili za zrádce i epidemiologa Rastislava Maďara nebo evolučního biologa Jaroslava Flegra, kteří se k epidemii nemoci covid-19 a protiepidemickým opatřením opakovaně veřejně vyjadřují. Protestující také provolávali – „Zrádci národa patří do vězení“.

Hnutí Otevřeme Česko – Chcípl PES uspořádalo demonstraci kvůli opatřením proti covidu-19 už minulý týden ve státní svátek 17. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…