Odvolejte podvodníky z poradních orgánů Rady, vyzývají pražští Piráti. Prst míří na Březinu z ČSSD

10.09.2015 10:36

Karel Březina, pravomocně odsouzený za neoprávněné pobírání odměn za práci v dozorčí radě Dopravního podniku, by měl odejít z poradních orgánů metropole. To ParlamentnímListům.cz uvedl Mikuláš Ferjenčík, zastupitel Pirátů v Praze.

Odvolejte podvodníky z poradních orgánů Rady, vyzývají pražští Piráti. Prst míří na Březinu z ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Březina

Piráti podle vlastních slov nepodpoří odvolání náměstka Matěje Stropnického, naopak podpoří případné odvolání zástupců ČSSD z Rady hlavního města Prahy. "Máme za to, že problém pro důvěryhodnost pražské Rady není náměstek Stropnický, ale pražská ČSSD napojená na struktury, které Praze vládly už v éře Pavla Béma," tvrdí Piráti.

Ti by rovněž na zasedání zastupitelstva zařadili několik dalších bodů. Mezi nimi je výzva zastupitelům, aby zveřejňovali své příjmy z dozorčích rad, anebo "odvolání podvodníků z poradních orgánů Rady". Tím byl samozřejmě myšlen Karel Březina, který má podle některých informací chuť zasednout do samotné Rady výměnou za Petra Dolínka, náměstka Adriany Krnáčové.

"Snažíme se přimět vládnoucí koalici k tomu, aby splnila alespoň část svých předvolebních slibů a zpřístupnila jednání Rady alespoň zástupcům opozičních klubů, když už se nechystá k zavedení slibovaného streamingu Rady," uvedl rovněž Ferjenčík. 

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

reklama

autor: tan

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…