Ohromující hodnocení: Nečasi, bude to jako mít sex sám se sebou

23.10.2012 14:36

Komentátor týdeníku Reflex Petr Holec píše o nadcházejícím volebním kongresu ODS. Přestože strana je na dně, nikdo nechce kandidovat proti premiéru Petru Nečasovi. přitom strana prohrála všechny volby, které prohrát šlo.

Ohromující hodnocení: Nečasi, bude to jako mít sex sám se sebou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedala Výkonná rada ODS. Z tváří zúčastněných bylo cítit zmar z prohraných voleb

Holec připomíná, že pokud Nečas vyhraje na kongresu strany, bude to jen proto, že proti němu nikdo nebude kandidovat. „Severočeský kmotr Patrik Oulický znovu nekandiduje a ministr spravedlnosti Pavel Blažek zjistil, že je mu líp s pivem v ruce ve stínu nejvyšší moci. Bude to tedy hodnotný souboj, něco jako když si užíváte sex sami se sebou,“ myslí si.

Proč si Vondra nebalí kufry?

Komentátor připomněl, že se nic neděje ani u místopředsedů. Přestože Alexandr Vondra se nedostal do Senátu, kufry si nebalí. „Možná ale jen nechce odejít od rozdělané práce, podle svých předvolebních billboardů je totiž odvážný chlap, co se rád rve – hlavně za funkci,“ říká Holec.

„Bohužel jediný nový kádr, který do vedení naopak odhodlaně míří, je ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba. Tedy symbol přesně toho, co je s ODS tak špatně. Podle zpráv zevnitř strany už vyrazil do krajů a líbá ruce mocným, což vždy uměl nejlíp,“ napsal komentátor.

Důležitý kongres ODS tak asi dopadne opravdu smutně – vyhraje předseda, proti kterému nebude žádný protikandidát. „Smutnou ironií je, že dva kandidáty na nejvyšší post ODS vždy mívala i v momentech menších volebních debaklů. Nyní jich za sebou má hotovou šňůrou, a zatím nikdo!“ píše Holec.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…