Ohrožena její bezpečnost. Šéfku AfD ukryli na bezpečném místě

04.10.2023 11:11

Spolupředsedkyně radikální pravicové Alternativy pro Německo (AfD) Alice Weidel měla v Bavorsku vystoupit u příležitosti oslav znovusjednocení Německa. Avšak nevystoupila. K lidem promluvila jen prostřednictvím videohovoru. „Nic by se mi nelíbilo víc než být s vámi, ale nemohu,“ uvedla. A důvod? Protože byla vážně ohrožena bezpečnost její i její rodiny, takže k lidem promlouvala z bezpečného místa.

Ohrožena její bezpečnost. Šéfku AfD ukryli na bezpečném místě
Foto: Václav Fiala
Popisek: Autobus AfD

Němci si 3. října připomněli 33. výročí znovusjednocení země. Na slavnostní akci pořádané u této příležitosti však chyběla spolupředsedkyně opoziční Alternativy pro Německo (AFD) Alice Weidel. Na její nepřítomnost upozornil server Deutsche Welle, který Alternativu pro Německo označil za „krajně pravicovou stranu a konstatoval, že Weidel účast na akci zrušila z bezpečnostních důvodů. Původně měla být hlavní tváří finále kampaně AfD v Bavorsku.  

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36092 lidí

„Paní Weidel a její rodinu odvezly bezpečnostní orgány z jejich soukromého domu na bezpečné místo, protože narůstaly náznaky, že by její rodina byla napadena,“ řekla mluvčí strany německé tiskové agentuře DPA. Zprávu převzal server Deutsche Welle.

Ke svým příznivcům promluvila Weidel jen prostřednictvím videohovoru, ve kterém vyzvala voliče, aby dali bavorské zemské vládě lekci v nadcházejících nedělních volbách. „Nic by se mi nelíbilo víc než být s vámi, ale nemohu,“ uvedla.

Německá veřejnoprávní televize ZDF uvedla, že rozhodnutí stáhnout spolupředsedkyni strany do bezpečí bylo přijato kvůli incidentu před dvěma týdny. Weidel žije s lesbickou partnerkou. Vychovávají spolu 2 syny.

„Předminulý víkend došlo k incidentu souvisejícímu s bezpečností. Paní Weidel a její rodina byly bezpečnostními orgány převezeny z jejich soukromého bytu na bezpečné místo,“ uvedla mluvčí strany pro Německou tiskovou agenturu.

Mluvčí Spolkového úřadu kriminální policie na dotaz uvedla, že jednotlivé skutečnosti nekomentují.

O dva týdny starém případu, kdy měla být ohrožena bezpečnost rodiny spolupředsedkyně, informoval i Zeit On-line.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

***, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseslušná občanka , 04.10.2023 12:40:24
Tak takhle vypadala demokracie před Hitlerovým Německem.

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…