Okamura: Celý rok působení české vlády je tragický

21.12.2022 16:15 | Ze sítí

Předseda SPD Tomio Okamura ve videu na svém facebooku hovořil o rozšiřování systému obchodování s emisními povolenkami na oblast vytápění a dopravy. Toto rozhodnutí je podle něj likvidační pro český průmysl a povede k dalšímu růstu cen energií, pohonných hmot a dalšího zboží a služeb. Také krátce zhodnotil rok působení české vlády.

Okamura: Celý rok působení české vlády je tragický
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Zpřísnění a rozšíření fungování trhu s emisními povolenkami je ústřední bod takzvané Zelené dohody pro Evropu. Systém obchodování s emisními povolenkami by se měl nyní vztahovat i na vytápění a na silniční a námořní dopravu.
 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí
„Toto rozhodnutí je z dlouhodobého hlediska naprosto likvidační pro velkou část českého průmyslu, povede k dalšímu výraznému růstu cen elektřiny a plynu, pohonných hmot, dopravy a návazně i všeho dalšího zboží a služeb a k postupujícímu chudnutí našich domácností. Fialova vláda nejenže toto opatření nevetovala, ale dokonce jej aktivně prosazovala, a ještě se tím chlubí. Není tedy sebemenších pochyb o tom, že ekonomické a sociální zájmy České republiky nejsou její prioritou, a proto by vláda měla odstoupit,“ zmínil Okamura.
 
Extrémní zdražování způsobené vládou Petra Fialy tak nadále pokračuje. Působení české vlády je podle Okamury naprosto tragické a vede k zásadnímu zhoršení ekonomické a sociální situace v zemi. 
 
„Příjmová chudoba vzrostla na dvojnásobek, průměrná reálná mzda propadla nejvýrazněji v historii samostatné České republiky, enormně rostou ceny potravin a energií. V příjmové chudobě žije 43 % samostatně žijících seniorů a téměř polovina rodičů samoživitelů. Průměrná reálná mzda českých občanů se ve třetím čtvrtletí letošního roku propadla nejvýrazněji v historii samostatné České republiky, a to meziročně o 8,9 %, což je vůbec nejhorší výsledek v rámci zemí Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD),“ řekl Okamura, čímž stručně zhodnotil rok fungování vlády ČR. 
 
SPD shromažďuje podpisy potřebné pro vyslovení nedůvěry současné vládě. Hnutí ANO ale podle slov Okamury odmítá potřebné podpisy k vyvolání nedůvěry vládě připojit.
 
Předseda hnutí SPD závěrem svého videa popřál za celé hnutí všem občanům klidné vánoční svátky. „Považujeme tyto tradiční křesťanské svátky za vhodnou příležitost projevit si vzájemně lásku, úctu a dobrou vůli a uvědomit si, které životní hodnoty jsou skutečně zásadní,“ dodal Tomio Okamura. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…