Okamura: Evropská unie zničí naši ekonomiku, její nařízení nás bude stát biliony

26.04.2021 16:22

Do roku 2030 má Evropská unie snížit emise skleníkových plynů o 55 procent v porovnání s rokem 1990. Kromě cíle pro rok 2030 se vyjednavači shodli i na dosažení klimatické neutrality do roku 2050. Počítá s tím evropský klimatický zákon, na kterém se dohodli vyjednavači členských států a Evropského parlamentu. „Bude to stát biliony korun naši zemi a biliony eur státy EU. S touto šíleností souhlasil premiér Babiš na summitu EU a podpořila to i Babišova vláda,“ uvedl na Facebooku Tomio Okamura.

Okamura: Evropská unie zničí naši ekonomiku, její nařízení nás bude stát biliony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„Evropská komise dle dokumentu vlády Ochrana klimatu ČR předpokládá, že náklady dosažení uhlíkové neutrality v ČR budou až dvojnásobné ve srovnání se starými členskými státy EU a odhaduje je až na stovky miliard korun ročně po dobu minimálně 20 let. K tomu se v Bruselu zavázal premiér Babiš. Zelený úděl, který bude stát Evropskou unii biliony eur a naší zemi biliony korun po koronavirové krizi může zasadit smrtelnou ránu naší ekonomice,“ obává se Okamura. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
Vzhledem k tomu, že Česká republika je z velké části závislá na uhlí a rovněž i na automobilovém průmyslu, může takovéto opatření podle předsedy SPD zničit naši ekonomiku. „Andrej Babiš si hraje na obhájce národních zájmů, ale v Bruselu všechno odkýve,“ zlobí se.
 

Anketa

Byl prezident Zeman k moderátorce Primy Tománkové hrubý?

7%
90%
hlasovalo: 21732 lidí
Emise CO2 Evropské unie tvoří zhruba 10 procent emisí celosvětových. Takže i kdyby CO2 mělo na klima nějaký vliv, tak je to podle Okamury jako když plivne.
 
Hnutí SPD podporuje racionální ochranu životního prostředí pro člověka, ale boj proti emisím oxidu uhličitého je prý naprosto nesmyslný.
 
„Ke změnám teplot a klimatu na planetě vždy docházelo a dochází, ale hlavní odpovědnost nenese člověk a CO2, ale aktivita (a teplota) Slunce a vzdálenost Země od Slunce. V historii byly doby ledové i meziledové. Ve středověku za Karla IV. bylo tepleji a v Praze se pěstovalo víno, podobně jako nyní. Ale produkce takzvaných skleníkových plynů s tím neměla nic společného. Navíc CO2 není škodlivý plyn. Je to plyn důležitý pro fotosyntézu, čili díky němu je zaznamená i větší produkce zemědělských plodin,“ dodává Okamura. 
 
Že je Evropská unie od začátku velký podvod dokazuje podle předsedy SPD kniha Skryté dějiny evropské integrace (The Great Deception v originále) od autorů Christophera Bookera a Richarda Northa. „Udělejme vše pro to, aby se bruselský totalitní projekt rozsypal jako domeček z karet a abychom se i my stejně jako Britové stali znovu svobodným národem,“ žádá Okamura. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…