Okamura má extremistické názory, řekl Fischer na Bontonu

12.08.2012 18:34

Hostem radia Bonton a komentátora Zdeňka Šarapatky byl prezidentský kandidát Jan Fischer. Kandidát na českého prezidenta řekl, že útoků v rámci kampaně se nebojí a chtěl by českou politiku pozvednout.

Okamura má extremistické názory, řekl Fischer na Bontonu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

Řeč byla samozřejmě hlavně o přímé volbě prezidenta a také o politické kultuře, která u nás chybí. „To, co jsme tady vytvořili v české, spíše subkultuře než kultuře, to opravdu takhle dál nejde a v očích veřejnosti to politiku opravdu shazuje,“ uvedl Fischer.

Nebudu slibovat zbytečně, nechci frustraci

Expremiér řekl, že nemá iluze, není naivní, ale doufá, že prezidentská kampaň bude slušná a věcná. „Budu se snažit reagovat slušně, ale už jsem si zvykl a rozhodně se těchto věcí nebojím, to ať si nikdo nemyslí,“ prohlásil Fischer.

Fischer přiznal, že jej naposled velmi urazil například zelený Martin Bursík. „Já myslím, že pan Bursík je přesvědčen, že to má v hlavě v pořádku,“ usmál se politik. Řekl také, že by prezidentská volba neměla být o tom, kdo je vpravo či vlevo, protože toto dělení už v dnešním světě ani příliš nefunguje.

Fischerova rodina kandidáta podporuje a manželka i syn ho někdy doprovázejí do českých měst debatovat s voliči. „Vědí, že mohou být terčem útoků, často vylhaných,“ přiznal expremiér. Sběr podpisů jde podle jeho slov dobře. „Jsem spokojen,“ říká.

Nejhorší frustrace podle Fischera vzniká z přehnaných očekávání a velkých slibů. „Nebudu nabízet laciná řešení, nebudu označovat ty, kteří za to, jak to tady vypadá, nemohou, že za to mohou,“ jmenoval kandidát na prezidenta. Naprosto odmítá populistické a extremistické názory – mezi lidi, kteří je prezentují, patří podle Fischera například Tomio Okamura.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…