Okamura natřel Čižinského. Jsou přisátí na neziskovky! Migrace, sosají desítky milionů. Zde do detailu

06.12.2019 18:18

Na facebooku Tomia Okamury se objevil příspěvek o tom, jak rodina poslance Jana Čižinského je napojena na politické neziskové organizace. „Vidíme, jak jsou lidé kolem stran podporujících migraci přímo přisátí na veřejné peníze na podporu migrantů. Neziskovky, které podporují imigranty, si přicházejí minimálně na desítky milionů korun. Částka ale může být mnohem větší, protože tohle je jen určitá sonda, která může být jen vrcholem ledovce,“ napsal Okamura. V diskusi mu však oponoval občan s názorem, že to tyto neziskovky dělají dobře.

Okamura natřel Čižinského. Jsou přisátí na neziskovky! Migrace, sosají desítky milionů. Zde do detailu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Předseda SPD Tomio Okamura se na svém facebooku rozzuřil nad Janem Čižinským. Jeho rodina je – dle Okamury – provázaná s politickými neziskovými organizacemi. Ty prý inkasují miliony z veřejných peněz na podporu migrace. „Propojení je přes jeho bratra Pavla Čižinského, který je zároveň starostou Prahy 1. Podle dokumentů, které jsou veřejné, neziskovky podporující imigranty různým způsobem spojené či spolupracující s nynějším starostou Prahy 1 Pavlem Čižinským dostávaly či dostávají dotace ve výši desítek milionů korun,“ uvedl Okamura.

Anketa

Stíhání Babiše obnoveno. Co by mělo nastat?

hlasovalo: 36212 lidí

Kromě toho je údajně Čižinský členem Výboru pro práva cizinců Rady vlády pro lidská práva. Tento výbor působí jako poradní a podpůrný orgán ve věci práv migrantů žijících na území České republiky. „Tak už je jasné, proč KDU-ČSL podporuje nelegální migraci! Sluníčkáři jsou pěkně přisátí na veřejné penězovody!“ oznámil Okamura.

Čižinský je, dle šéfa SPD, i členem správní rady v neziskovce Multikulturní centrum Praha, ta měla získat mezi lety 2001 až 2014 dle údajů Centrální evidence dotací z rozpočtu více než 41 milionů korun. „Poradna pro občanství, občanská a lidská práva, pro niž Čižinský přímo pracoval, dostala v letech 2003 až 2018 z rozpočtu 55,15 milionu korun!“ informoval.

„Organizace pro pomoc uprchlíkům, v níž působí Zuzana Čižinská-Wienerová (manželka Pavla Čižinského), dostala mezi lety 2003-2014 dokonce 145,6 milionů korun! Na stránkách OPU je Pavel Čižinský například zmiňován v souvislosti s Migračním manifestem z roku 2015.

Čižinský je jako právník pomáhající uprchlíkům zmíněn na stránkách neziskovky InBáze. Ta mezi lety 2005 až 2018 dostala 67,84 milionu korun,“ uvedl dále.

Dle Tomia Okamury tak vidíme, že lidé kolem stran podporujících migraci jsou přímo přisáti na veřejný rozpočet. Neziskovky, podporující imigranty si tak prý přijdou na desítky milionů korun. Avšak částka nakonec může být ještě vyšší, toto je pouze nějaká sonda, která prý může být jen vrcholem ledovce.

„Hnutí SPD prosazuje, aby politické neziskovky podporující imigraci nebyly financovány z veřejných peněz.

Co si o tom myslíte Vy? Napište mi do komentářů,“ zakončil tradičně Tomio Okamura svůj příspěvek.

V diskusi napsala například Alena Šindelářová tento komentář: „Neskutečné, rozhazují miliony a na zdraví našich dětí není, sbírají se víčka. Je víc takových věcí.“

Hana Kokotkova soudí, že to je „povedená rodinka“.

Vendula Kulířová Houzarová by však nejradši všechny takové neziskovky zrušila, když napsala: „Všechny takovéto pochybné neziskovky bych zrušila a nechala bych jen ty, které opravdu pomáhají např. rodinám v nouzi, nemocným dětem, starým lidem apod. Nechápu, jak mohou politici, které si zvolil lid, vůbec schválit peníze na takovéto věci. Je to k pláči...“

Avšak například Tomáš Jirman byl k Okamurovi kritický: „Pane Okamuro, podle Vašich zpráv k nám už roky proudí hordy migrantů, kteří nás budou stát miliardy korun. Pokud je pár neziskovek dokáže schovat/integrovat za pár desítek miliónů, že si jich nejsem schopen všimnout, tak to asi dělají dobře, nemyslíte?“ napsal.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…