Okamura píše, jak zajistit, aby děti nepily alkohol, nekouřily a nerozbíjely věci

18.10.2013 13:44

Šéf hnutí Úsvit přímé demokracie senátor Tomio Okamura ve své glose píše, že i jeho hnutí myslí na rodiny s dětmi. Nechápe ale, jak se podporou rodin mohou ohánět všechny stávající strany, které přitom dopustily, aby se tisíce dětí nedostaly kvůli nedostatku míst do školek, a jejich rodiče tak musejí zůstávat doma, místo aby chodili do práce.

Okamura píše, jak zajistit, aby děti nepily alkohol, nekouřily a nerozbíjely věci
Foto: Daniela Černá
Popisek: Tomio Okamura se starostkou obce Nezdenice Libuší Bídovou

Všichni odborníci se přitom shodují, že předškolní vzdělávání je důležité pro zvládnutí základní školy. Aby rodiče mohli pracovat, navrhuje hnutí Úsvit, že by školy musely povinně nabízet odpolední sportovní kroužky pro děti.

"Rodiče se tak nebudou muset bát o své potomky po škole. Děti budou sportovat místo toho, aby měly čas kouřit nebo pít alkohol nebo si vybíjely energii vandalismem. Najdou se i nová pracovní místa při rekonstrukci hřišť a pro táty sportovce, kteří kroužky ve školách povedou," říká Okamura.

Celá glosa Tomia Okamury ZDE.

Úroveň školství horší než v Burundi

Okamura, který povede hnutí do předčasných voleb ve Středočeském kraji, chce dbát na kvalitu vzdělávání ve školkách. "Podle žebříčku Světového ekonomického fóra je naše základní školství podle kvality až na 102. místě na světě (ze 148 hodnocených zemí). Nacházíme se za státy jako Burundi nebo Benin," upozorňuje senátor.

"Vezměme konečně rozum do ruky a udělejme skutečně něco pro rodiny s dětmi, vrátí se nám to na budoucích generacích," vyzývá závěrem své glosy Tomio Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …